CTP: Dl. Coldea e o bombă informațională, rămâne de văzut unde va fi așezat

Data actualizării: Data publicării:
ctp 5 mai

Florian Coldea este „o bombă informațională”, consideră Cristian Tudor Popescu. Jurnalistul a declarat într-o intervenție telefonică la Digi24 că, în condițiile în care nu se știe public ce anume a făcut sau nu prim-adjunctul SRI, atunci pare că acesta a fost demis politic.

Domnul Hellvig și domnul Iohannis au tot interesul să scape de domnul Coldea din poziția respectivă. El nu face parte din echipa Hellvig-Iohannis, este o moștenire de la Traian Băsescu. Nu o să piară SRI că a fost trecut în rezervă domnul Coldea”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a adăugat însă că cetățenii trebuie să afle ce este adevărat din „dezvăluirile” lui Sebastian Ghiță.

Noi cetățenii trebuie să știm ce anume din ce spune infractorul fugar S. Ghiță este sau nu adevărat, punct cu punct. Este o încălcare a deontologiei profesionale, dacă nu a legii, dacă s-a întâlnit cu dl. Ghiță și dacă i-a cerut anumite lucruri în mod imperativ premierului de atunci, dl. Ponta. Toate aceste ziceri al domnului Ghiță trebuie să fie calificate într-un fel de SRI. E foarte important să știm cine s-a aflat la conducerea operativă a SRI timp de 12 ani”, a precizat el.

Să punem altfel problema. Pentru ce este demis domnul Coldea? Pentru că este agent al unui serviciu secret din țara lui Donald Rățoitul sau pentru că a fost șpăguit de S. Ghiță cu o excursie la Disneyland. Sau una și alta? E un funcționar de stat plătit din banii noștri”, a punctat el, adăugând însă că nu vor fi data aceste răspunsuri.

O să rămânem la nivelul acesta de ceață și până la urmă va fi o decizie politică, pe care o iau dl. Hellvig și dl. Iohannis”, a subliniat el.

Dacă se dovedește că Florian Coldea a mers în vacanță cu Sebastian Ghiță, jurnalistul consideră că „suntem între Stalin și Caragiale”. „E acțiunea unui imbecil, a unui UTC-ist care falsifica deconturi în excursie la Costinești”, a mai spus jurnalistul.

E important să precizeze SRI, comisia de anchetă a Parlamentului, dl. Hellvig pentru ce anume e demis dl. Coldea”, a precizat Cristian Tudor Popescu.

E interesant ce se va întâmpla cu dl. Coldea. A deținut atâția ani de zile canale și informații la cel mai înalt nivel. Din punctul ăsta de vedere, dl. Coldea este o bombă informațională și rămâne de văzut unde va fi așezat, pentru că poate să facă multe cu ce știe. Bănuiesc că va rămâne în interiorul SRI ca să existe un anume control asupra lui”, a mai declarat jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu a concluzionat că va rămâne însă o decizie politică de luat din partea președintelui SRI, Eduard Hellvig, și a președintelui țării, Klaus Iohannis.

Ceea ce e foarte rău, pentru că nu vom ști. Rezultă că dl. Coldea a fost demis politic de cuplul Hellvig-Iohannis. A făcut ceva din toate câte i se impută pe ecran? De asemenea, se poate spune despre SRI că încearcă să-și acopere șeful. Lucrul cel mai important în toată povestea este transparența. S-au făcut atâtea afirmații publice la adresa lui Florian Coldea, este foarte important ce s-a întâmplat de fapt cu o astfel de situație în care SRI îl consideră bun de funcție și Hellvig și Iohannis îl demit”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Serviciul Român de Informații a transmis marți un comunicat în care precizează că în urma verificărilor interne nu au rezultat elemente care să ateste că generalul Florian Coldea a încălcat legea sau normele în vigoare.
 
Ca urmare, Biroul Executiv al SRI a decis repunerea în funcție a lui Florian Coldea. Acesta a refuzat însă și a solicitat eliberarea din funcție și punerea la dispoziția instituției, din motive ce țin de „demnitatea şi onoarea militară şi de riscul afectării grave a activităţii instituţiei”. Ca urmare, directorul SRI, Eduard Hellvig, îi solicită președintelui trecerea în rezervă a generalului Florian Coldea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri