C. T. Popescu: Dl. Iohannis să vorbească națiunii prin viu grai, nu să ne trimită mesaje pe Facebook!

Data publicării:
ctp acasa 2

Singura soluție pentru ca parlamentarii să nu se mai pună în calea justiției - cum a fost cazul, miercuri, cu senatorul Dan Șova, care a rămas cu imunitatea intactă grație colegilor săi, este modificarea Constituției, spune Cristian Tudor Popescu. Se poate face printr-o voință politică comună, care însă poate fi atinsă foarte greu. „Sigur că e nevoie de presiunea societății civile, a presei, a cetățenilor, pentru ca să fie siliți politicienii la un moment dat să șteargă această prevedere rușinoasă din Constituția României”, a declarat jurnalistul la Digi24.

Dl președinte Iohannis poate și dânsul să facă ceva important în direcția asta, de pildă, să iasă, totuși, să-l vedem! Să iasă în viu! Astă-seară, domnul Iohannis a ieșit, cam a treia zi după Scripturi, după ce se pronunțaseră ambasadorii unor țări importante la București, a ieșit și dânsul cu un mesaj pe Facebook în legătură cu această rușine făcută României de către senatorii ei, pentru că în exterior, România este privită în totalitate: uite, în România s-a întâmplat ce s-a întâmplat, a fost situat deasupra legii, dincolo de justiție, un parlamentar de către ai lui. Cu asta taxează România, în general, țările civilizate. Deci, domnul Iohannis putea, după părerea mea, să apară la Cotroceni și să vorbească națiunii într-o astfel de situație, prin viu grai, nu să ne trimită mesaje pe Facebook! Pe Facebook trimite toată lumea! Pe Facebook comunică, firește, și oameni normali, dar comunică și tot felul de psihopați. Facebook-ul este un mediu public, liber, unde poate să se exprime oricine. Domnul Iohannis este președintele ales al României și are la dispoziție pupitrul de la Cotroceni, pe care îl poate folosi”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

Nu sunt eu cel care să regrete că nu mai apare saltimbancul de la Cotroceni, Băsescu, la ora 18:00, ca să-și producă spectacolele alea de batjocorire a Cotroceniului și funcției prezidențiale. Sunt foarte fericit că nu mai văd așa ceva, să se manifeste liber domnul Băsescu pe stradă, la DNA, la PMP și unde mai vrea dânsul, nicio problemă!”, a ținut să precizeze jurnalistul. „Dar faptul că dl Iohannis dispare, nu apare, totuși, în viu, în astfel de momente importante nu e în regulă!”, a adăugat el.

Înainte de 89, în țările comuniste, dacă un lider nu apărea vreo cinci-șase zile deloc, exista suspiciunea că este mort și ținut la frigider, că așa era obiceiul atunci. La vreo două săptămâni se hotărau să spună colegii lui care se băteau cine să-i ia locul dacă mai este viu sau mort. Deci, consider că domnul Iohannis ar trebui să ne viziteze mai des în persoană, atunci când e nevoie și acum cred că era nevoie ca dânsul, prin vocea puternică cu care a fost îndreptățit de către votanți în 16 noiembrie ar fi trebuit să...să ce? De pildă, să facă un apel la clasa politică – și nu l-a făcut – să modifice Constituția. Pentru că aceasta e singura soluție. Asta aș fi așteptat de la domnul președinte”, a punctat Cristian Tudor Popescu.

Pe de altă parte, reacțiile ambasadelor nu pot avea niciun efect asupra politicienilor, crede Cristian Tudor Popescu. „Păi dacă nu le crapă obrazul, în primul rând, să facă asta în fața populației acestei țări, în fața celor care i-au ales! Oare câți dintre cei care i-au ales sunt de acord cu ceea ce au făcut ei astăzi în Senat? Deci, dacă nu le-a păsat de ai lor, de aici, din țară, o să le pese de ce spun ambasadorii țărilor străine?! Cazul dlui Șova este foarte sensibil pentru mulți dintre parlamentari. Nu-i un caz oarecare. Este vorba de contracte, de avocatură, de banii statului, de mari întreprinderi de stat – în această situație se găsesc foarte mulți”, a mai arătat Cristian Tudor Popescu.

Citiți și:

C. T. Popescu: Să producă Patriarhia niște spray-uri cu mir anti-DNA!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri