C.T. Popescu: Dl. Iohannis va recurge la soluția imorală

Data publicării:
ctp digi

Cristian Tudor Popescu a explicat de ce președintele are nevoie de această „soluție imorală”:

Dl Iohannis a declarat că vine cu un program pe 10 ani pentru România. Deci, implicit, al doilea mandat. Și ca să obțină al doilea mandat, are nevoie de PNL. Dacă ar rămâne doar un mandat la Cotroceni, nu s-ar agita foarte mult dl. președinte. Cum poate fi obținut acest lucru? Numai printr-o soluție imorală, ca să folosesc termenul din 2004 al lui Traian Băsescu. Printr-o combinație cu alți parlamentari care nu fac parte din PNL, care nu au fost subînțeleși, să zicem așa, în votul pentru președintele Iohannis (...) Alegerile anticipate sunt o formulă improbabilă. Nu se poate ajunge la așa ceva. Deci dl. Iohannis va recurge la soluția imorală”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că îşi doreşte un guvern PNL, cu care să se simtă confortabil şi care să pună în aplicare viziunea sa pe zece ani, precizând că relaţia cu guvernul actual este una instituţională, normală.

„Acum nu avem alegeri, dar este posibil, am spus-o şi înainte de alegeri, şi toată lumea a observat că vor începe mişcări în Parlament. Se vor forma noi grupuri. Acest lucru se întâmplă, lucrurile se întâmplă în Parlament. Este posibil, pe parcursul acestui an, să fie mişcări între partide, să se schimbe majoritatea, şi este normal, când actuala Opoziţie vine cu o moţiune de cenzură şi schimbă guvernul. Aşa funcţionează democraţia, este normal, este natural şi atunci vom avea alt guvern”, a mai spus Klaus Iohannis.

Citiți și:

Victor Ponta, după ce președintele a spus că vrea un alt guvern: Programul nostru este cea mai bună variantă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri