Sari la conținut

C. T. Popescu: Domnul Ciorbea a fost mobilizat în cazul lui Sorin Oprescu „Popor”

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, a avut vineri prima conferință de presă de la instalarea în funcție, în aprilie 2014, despre cazul primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu.

Un prim câștig al apariției domnului Ciorbea din această după-amiază este faptul că ne-am reamintit cum arată. Uitaserăm cum arată domnul Ciorbea și cred că apariția domniei sale cu acel sobor, acel prezidiu, cu care a apărut ca să ne spună că situația e gravă e justificată. N-ați mai văzut cazuri din astea? Cum se apropie de pușcărie diverse persoane, încep să apară afecțiuni grave, multiple, cronice, care se acutizează pe loc. De pildă, generalul Voicu. Vi-l mai amintiți? Personajul acela care urma să devină ministru de Interne, s-a dus spre fotoliul de ministru și, din fericire, a deviat puțin și a ajuns în arestul Poliției Capitalei. A constatat atunci ajungând în arest că are 200 de kile, că are hipertensiune arterială, că are palpitații... Domnul Gigi Becali, când a ajuns în pușcărie, a avut un atac de gâtoză. Gâtoză acută. Și-a pus o zgardă! După ce a purtat zgarda aia o vreme a declarat – el are uneori o sinceritate dezarmantă – că a pus-o pentru efectul dramatic. De asemenea, Adrian Năstase. Ne amintim ce eforturi s-au făcut, de către doctorul ăla celebru... Mușețeanu, supranumit Măcelarul, când cu unghia-n gât a domnului Năstase... care s-a chinuit atunci să-l bage-ntr-un spital ca să n-ajungă-n pușcărie”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Jurnalul de seară.

Mecanismul e clasic, ba chiar îmi amintesc de cazuri și mai grave. Domnul Udilă, când a fost arestat acum câțiva ani, a reclamat că i s-au retras testicolele-n abdomen... în momentul intrării în locație, adică la arest. Deci e un caz grav, așa cum nu spune domnul Ciorbea, care e doctor nu numai în drept, probabil e doctor și în medicină, de face afirmațiile astea”, a punctat jurnalistul.

Eu aș vrea să-l întreb pe domnul Ciorbea și pe inșii și pe insele astea, sobolii și sobolițele astea care au ieșit la lumină acum, la câți bolnavi ținuți pe la ușa spitalelor, la câți părinți ai căror copii au murit cu zile în spitale, în ultimii ani, au fost dânșii de când sunt la instituția asta de unde iau leafă? Dacă tot își găsesc competențe în materie de apărare a dreptului pacientului, la câți pacienți din poporul ăsta au fost până acum? La cei care n-au medicamente să-și trateze cancerul au fost să vadă cum le sunt respectate drepturile? Nu! Înțelegem că poporul este acest domn! Poate ar fi bine să-i spunem de-acum înainte Sorin Oprescu Popor. N-a ținut cu arestul la domiciliu și controlul judiciar, încercăm cu spitalul”, a adăugat el.

Domnul Ciorbea a fost mobilizat pentru a interveni. O forță de reacție rapidă! Asta a fost domnul Ciorbea în cazul lui Sorin Oprescu Popor. Asupra stării de sănătate se pronunță organele medicale în drept. Faptul că s-a trezit domnul Ciorbea e un câștig, pentru că ne amintim cum arată”, a menționat Cristian Tudor Popescu.

Pe aceeași temă