C.T. Popescu: Domnul Ponta care spunea despre K. Iohannis că va fi condamnat în procesul cu ANI n-ar trebui să plătească?

Data publicării:
Colaj Ponta - Iohannis Digi24 3 -1

Premierul Victor Ponta a încălcat independenţa Justiţiei atunci când a declarat că liberalul Klaus Iohannis va pierde procesul în care este acuzat de incompatibilitate. Concluzia aparţine Inspecţiei Judiciare, care susţine că prin cele afirmate, şeful Executivului a pus presiune pe judecătorii Curţii Supreme, declaraţiile fiind făcute în calitate de premier şi de candidat la preşedinţie. O decizie similară a fost luată şi în privinţa fostului ministru al Justiţiei Monica Macovei, care a acuzat nefondat - se pare - intervenţii în dosarul de evaziune fiscală al companiei Lukoil.

Toate cele trei cazuri avem influențe chiar grosolane asupra justiției, e vorba de afirmații lipsite de alegații, de afirmații lipsite de orice suport din partea președintelui țării, din partea premierului și din partea unui europarlamentar pentru care, aceste trei personaje ar trebui după părerea mea să și plătească. Din punct de vedere juridic, din punct de vedere legal. Fiecare dintre acele afirmații, domnul Ponta care spunea despre K.Iohannis că va fi cu siguranță condamnat în procesul cu ANI, judecat la Înalta Curte pentru că așa se procedează, așa este procedura unitară și cu siguranță domnul Iohannis va fi condamnat. Stupefiant pentru un procuror, un prim-ministru care își permite să judece el în locul Înaltei Curți”, a declarat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu. 

Acesta a amintit și de președintele României, Traian Băsescu, despre care a precizat că ar trebui să plătească pentru afirmațiile legate de dosarul Microsoft. „Domnul Băsescu a făcut ceva, în dosarul Microsoft, lipsit de originalitate: urmează dosare grele, aveți grijă. Vor fi surprize în dosare. Toate aceste afirmații ale președintelui care ce doreau să transmită publicului: „eu sunt jupânul, eu îi arestez, eu îi bag la pușcărie”. A căutat mereu să adune capital politic din astfel de declarații. Întrebarea mea este: nu plătesc acești oameni pentru ceea ce au făcut din înaltele lor poziții? Nu plătesc pentru astfel de afirmații. N-ar trebui să plătească?”, s-a întrebat jurnalistul. 

Inspecția Judiciară: Victor Ponta a încălcat independența Justiției, Traian Băsescu nu

Inspecția Judiciară: Victor Ponta a încălcat independenţa justiției. Declaraţiile Monicăi Macovei au discreditat sistemul judiciar

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri