C.T. Popescu: Dragnea îi va spune, probabil, lui Grindeanu să demisioneze

Data actualizării: Data publicării:
ctp

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 declarațiile președintelui PSD Liviu Dragnea de astăzi, de la tribuna Parlamentului, când i-a criticat pe premierul Grindeanu și pe ministrul Finanțelor pentru că nu au fost prezenți la votul pe Legea salarizării.

Asta are rădăcini foarte vechi în politica românească, încă dinainte de 89. Și după 1989 putem găsi conflicte între președintele țării sau al partidului și premier, respectiv guvern. Dar rădăcinile sunt la începutul comunismului, din primul moment, politrucul, activistul de partid și-a subordonat factorul executiv, meseriașul, fie că era inginer, medic sau profesor”, spune Cristian Tudor Popescu.

Dacă partidul spune că trebuie construit barajul în trei luni de zile, atunci inginerul se face luntre și punte. Dacă spune partidul, trebuie să se facă”, explică jurnalistul.

Acest conflict a dăinuit ani și ani în România și e prezent în toată splendoarea lui și azi. Adică ministrul de Finanțe a spus: ăștia sunt banii, asta se poate. Dl Dragnea, politrucul, dovedind că e inginer cum sunt eu mitropolit, cere să se facă așa cum scrie în cuvântarea tovarășului Nicolae Ceaușescu, adică programul de guvernare, pentru că așa l-a prezentat dl Dragnea, ca fiind literă de lege”, mai spune Cristian Tudor Popescu.

Acum, adaugă el, lui Liviu Dragnea „nu-i mai rămâne decât să ia măsuri”.

Nu mai lipsește decât moțiunea de cenzură a grupului PSD, eventual ALDE, împotriva acestui guvern. N-o să facă chiar asta, pentru că se umple de ridicol, dar probabil că îl va chema pe dl Grindeanu la o convorbire individuală scăzută, ca la partid, și îi va spune să demisioneze”, mai spune jurnalistul.

Liviu Dragnea a spus astăzi că „își cere scuze”, ca președinte al partidului pentru că ministrul de Finanțe Viorel Ștefan nu a fost prezent în Parlament pentru votul pe Legea salarizării bugetarilor, fapt pe care îl consideră „o ofensă”. Președintele PSD l-a criticat și pe premierul Grindeanu pentru că a lipsit de la vot.

Era bine să vină şi premierul, pentru că e o lege importantă, poate cea mai importantă din acest an”, a adăugat el.

Controversata Lege a salarizării unitare a fost adoptată astăzi de deputați, în ciuda nemulţumirilor sindicaliştilor, care ieri au aflat că majorările întârzie.

Legea a fost votată cu 188 de voturi „pentru”, 28 de voturi „împotrivă” și 47 de abțineri și va merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Nu a fost o poziție confortabilă pentru mine și colegii mei că ministrul de Finanțe nu a fost aici să spună ce ne-a spus nouă de mai multe ori, că legea e sustenabilă”, a spus din nou președintele PSD la ieșirea din sala de plen, când s-a oprit să facă declarații presei.

Totuși, Liviu Dragnea a spus: „Nu iau în calcul demiterea întregului Guvern”.

Pe de altă parte, președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, vorbeşte deja despre faptul că în PSD sunt suficienţi oameni care să-l înlocuiască pe actualul premier şi spune că este sigur că preşedintele Klaus Iohannis ar nominaliza tot o persoană din Partidul Social Democrat.

„Acolo unde vom constata deficienţe nu ne vom da în lături să propunem schimbarea de miniştri, inclusiv a Guvernului, dacă considerăm că acesta a încetinit ritmul aplicării programului de guvernare. PSD are oameni şi are o rezervă de cadre foarte buni care oricând pot înlocui un prim ministru”, a spus Bădălău.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri