C. T. Popescu: E un semn foarte rău pentru Dragnea. BOR face rar astfel de gesturi

Data actualizării: Data publicării:
dragnea-patriarhul_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM Photos -Octav Ganea

Reprezentanții Patriarhiei Bisericii Ortodoxe și cei ai Arhidiecezei Romano-Catolice au o concluzie comună în privința motivului pentru care referendumul de săptămâna trecută a eșuat: manipulările și asocierea cu Liviu Dragnea. „E un semn foarte rău pentru Dragnea. BOR face rar astfel de gesturi”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

E un semn de mare slăbiciune pentru el (Liviu Dragnea -n.r.), e o rană foarte gravă, biserica a fost principala lui forţă care trebuia să-l propulseze spre ce dorea, să fie şi el iubit de <mese>. Că nu-l iubeşte nimeni pe Dragnea. Şi când spun nimeni mă gândesc la toată lumea.
S-a bazat pe biserică, iar BOR a fost întotdeaună tolănită lângă scaunul puterii. Cu patriarhul în frunte care a fost cu cine e mai tare. În clipa în care a intervenit o disfuncţie în această relaţie foarte plăcută şi strânsă între biserică şi putere, niciodată biserica n-a spus în clar cu nume şi prenume despre cine e vorba, fiind chiar şeful puterii de atunci.

Teama bisericii de a pierde enoriaşi, voturi, biserica e singurul partid din România care n-a fost niciodată în opozitie, dar are şi ea nevoie de niste voturi, să vină oamenii la biserică, să cotizeze. Spaima lor a fost atât de mare că Dragnea le poate să producă daune mari, încât au simţit nevoia ce nu le stă în fire să se debaraseze de el în acest fel.

E un semn foarte rău pentru Dragnea. BOR face rar astfel de gesturi”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

Citiți și: Cum comentează CTP declarațiile lui Țuțuianu despre „partidul de maimuțe”

(Intervenția completă a lui Cristian Tudor Popescu în „Jurnalul de seară” de la Digi24 o puteți urmări aici - începând cu ora 21:00)

FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri