C.T. Popescu: Gestul lui Crin Antonescu este un gest de bărbat politic. Practic, îl lansează pe Iohannis

Data publicării:
ctp-1

Jurnalistul exclude posibilitatea ca politicianul liberal să se mai răzgândească. „Nu mai suntem în 2012, atunci dl Crin Antonescu s-a masturbat cu propriul său cuvânt de onoare, atunci când a anunțat că iese din politică, dacă nu se vor găsi nouă milioane de oameni-lumină, de români drepți care să-l alunge pe Traian Băsescu, după care nu și-a respectat cuvântul de onoare. De atunci, însă, dl. Antonescu iată că-și respectă declarațiile anterioare, declarația de demisie din fruntea PNL și-a respectat-o și își va respecta și această declarație de retragere din cursa de la Cotroceni, pentru că ea înseamnă, practic, lansarea lui Klaus Iohannis ca reprezentant unic al dreptei în cursa pentru Cotroceni”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

El a făcut și o evaluare a șanselor pe care le-ar avea Cătălin Predoiu sau Mihai Răzvan Ungureanu de a fi reprezentanți ai unei drepte unificate în cursa pentru Cotroceni:

Dl Cătălin Predoiu este un om serios, un om competent, dar nu are suficient coeficient mediatic – nu are carismă, nu are telegenie. În orice sondaj, dl Iohannis va fi cu cel puțin 10 procente peste Predoiu”, estimează analistul.

Dl Răzvan Ungureanu are un coeficient bun la încredere, dar nu are partid. Rezultatul catastrofal de la alegerile europarlamentare îl face să nu poată concura pentru această poziție de reprezentant unic al dreptei la prezidențiale. Nu vor accepta două partide mari, cum sunt PDL și PNL”, spune jurnalistul.

În ceea ce privește PMP, „partidul acela chiștoc la doamnei Udrea e aproape uitat, spre igiena politică a națiunii”, consideră Cristian Tudor Popescu.

Pe cale logică, gestul dlui Antonescu îl trimite practic pe dl. Iohannis în luptă pentru Cotroceni în calitate de candidat unic al dreptei”, a argumentat jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu spune că se poate vorbi de un sfârșit al carierei politice a lui Crin Antonescu. „Cariera politică a dlui Antonescu s-a sfârșit în 2012. Până a prelua acel interimat la Președinția României, dl Antonescu era un candidat valabil, un politician cu un grad de încredere apreciabil în ochii publicului. (...) Practic, după acel interimat, Crin Antonescu a încetat să mai fie un candidat credibil la Președinție, discursul său s-a degradat constant, a devenit din ce în ce mai găunos, mai politicianist, mai lipsit de substanță, gesturile sale politice au fost uneori chiar iraționale, greșeli, gesturi smucite, declarații sărite din baie. Și după toate astea, iată că totuși, ultimul gest din cariera politică a dlui Antonescu (...) este un gest de om politic responsabil, un gest de bărbat politic. Păcat că este ultimul!”, și-a încheiat Cristian Tudor Popescu intervenția la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri