C. T. Popescu: Liviu Dragnea candidează împotriva „butoanei” lui Victor Ponta, deci împotriva lui Victor Ponta

Data publicării:
cristian tudor popescu ctp 5345359-Mediafax Foto-Octav Ganea-1

„Nu nu e doar interimar. Cel care va fi decis mâine va fi președintele PSD în continuare, la Congres și mai departe. Cine ar putea sa concureze cu dl Dragnea, dupa ce mâine ar câștiga votul PSD-iștilor? Deci se decide mâine și e un fenomen istoric recurent ce vom vedea”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„În partidele de tip comunistoid, nu se poate liderul, care e un lider totalitar, atâta timp cât este un lider care controlează totul pe perioada lui nu de mandat, ci de regat în partid, nu poate să își plaseze un urmaș sau nici nu vrea să facă lucrul acesta. Așa se întâmplă întotdeauna cu acest tip de partid. Să ne amintim: Ceaușescu a fost executat, Iliescu, Năstase și Geoană au fost debarcați, Victor Ponta și-a dat demisia”, a amintit jurnalistul.

În momentul în care locul devine vacant, se declanșează automat bătălia pentru putere. Nu am văzut vreodată un transfer de putere controlat, pregătit de către liderul aflat în funcție într-un partid ca PSD către altcineva. Iată, nu reușește nici cu Rovana Plumb ce vrea Ponta, punându-și, să-i spunem, forțând limba română, butoana la conducerea partidului”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul mai spune că Liviu Dragnea este „o persoană foarte versată” și „un vechi activist de partid care cunoaște toate mecansimele”. Așadar, nu și-ar fi anunțat candidatura la președinția interimară a partidului fără să aibă șanse.

Cred că nu s-ar fi lansat în această tentativă de mâine dacă nu ar fi făcut ce spune: 'am vorbit cu toată lumea'. Așa cum declara Victor Ponta când a fost ales în dauna lui Mircea Geoană, 'am vorbit cu aproape 1000 de oameni la Congres`, tot așa și Liviu Dragnea și-a asigurat sprijinul pentru ce se va întâmpla mâine, inclusiv din partea d-lui Oprea, care a declarat că nu ține ca d-na Plumb să fie neapărat reprezentantul PSD în coaliție, nu are nicio problemă dacă va fi dl Dragnea”, spune Cristian Tudor Popescu.
„După părerea mea, dl Dragnea va câștiga. Nu-l văd ducându-se acolo ca să piardă mâine, altfel nu se ducea. Și, cu ocazia asta, se mai întâmplă ceva. O dată, se stabilește președintele PSD pentru chiar anii care urmează, pentru că nu văd cine ar putea să îl concureze pe dl Dragnea la experiența și legăturile din teritoriu pe care le are. Doi, se produce un scurtcircuit care îl lasă pe dl Ponta în afara ecuației de putere. Pentru că dl Dragnea se poate înțelege foarte bine cu dl Oprea”, adaugă jurnalistul.
Cristian Tudor Popescu amintește că, până de curând, Liviu Dragnea nega că ar fi interesat să candideze la președinția interimară a partidului.

Și în trei zile, iată-l cum candidează împotriva butoanei d-lui Ponta, deci împotriva d-lui Ponta, care a decis ca Rovana Plumb să fie brațul lui înarmat la partid. Și dl Dragnea nu e de acord. La fel de bine, peste câteva zile dl Dragnea, cu acest aer uneori gingaș, poate să spună 'îmi e prieten Victor, dar mai prieten mi-e partidul' și să recurgă la scurtcircuitul despre care vorbeam în raport cu dl Oprea, cu care a și avut discutii foarte bune”, mai spune jurnalistul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cât a ajuns să coste să-ți construiești o casă de 50 mp: Prețurile la materiale de construcție, dar și...
Digi FM
O româncă stabilită de 12 ani în Spania a crezut că este curtată de Brad Pitt: „Se juca foarte mult cu...
Pro FM
Declarația surprinzătoare a lui Randi: "Nu am iubit niciodată. Nu e greu să trăiesc așa". Religia și...
Film Now
Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti și-au dus relația la un alt nivel. Modelul în vârstă de 25 de ani și-a...
Adevarul
„Lâna de aur", cel mai scump material textil natural din lume. Firul de Vicuña se vinde la gram, la fel ca...
Newsweek
VIDEO Franța face o muniție specială pentru avioanele F-16 din Ucraina. Ce bombe îi lovesc pe ruși?
Digi FM
Carne de pui îngălbenită artificial pentru a părea mai bună. “Unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire...
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Momentul când o pisică reușește să evadeze dintr-o cușcă a devenit viral: „E ca un spion. Nimic nu o poate...
Film Now
Keanu Reeves și iubita lui, Alexandra Grant, fotografiați când se sărută. Starul din „Matrix” pare să-și fi...