C. T. Popescu: Nu credeam să aud de la un senator al României, în 2017, așa ceva

Data actualizării: Data publicării:
serban nicolae ctp

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat declarațiile făcute de senatorul PSD Șerban Nicolae. Acesta a afirmat zilele trecute că partizanii anticomunişti din munţi au slăbit capacitatea de apărare a României, iar acţiunea lor a fost îndreptată împotriva intereselor ţării. De asemenea, a mai spus că încercarea de schimbare a „stăpânului sovietic” cu „stăpânul american” nu era cu nimic mai bună.

Am tot crezut în ultimii ani că nu trebuie să mai judec lucrurile în legătură cu comunismul, pentru că nu mai e cazul. Mi se aduce aminte cu obstinație și cruzime în fiecare zi că are rost să vorbesc. Acest ins s-a catapultat în timp în anii 50. Nu credeam să aud de la un senator al României în 2017 așa ceva... au slăbit capacitatea de apărare a României. Nu discut din cine erau alcătuite grupurile din munți. Erau și legionari, și foști militari, simpli țărani, intelectuali, iar demersul acestor oameni, al luptătorilor din munti, nu era eficient. Nu a folosit deloc luptei anticomuniste. Au putut fi taxați imediat de propaganda bolșevică ca fiind bandiți. Când te ascunzi în pădure, imediat poți fi taxat ca bandit, răufăcător. Ar fi trebuit să lupte în stradă și nu cu arme. Oamenii ăștia au fost demni, curajoși, nu s-au lăsat îngenuncheați dar au fost contraproductivi, ineficienți în ceea ce privește lupta anticomunistă”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Spune dl. Nicolae că slăbeau capacitatea de apărare. A cui apărare? De cine să se apere România? De URSS? Păi URSS era în România, România era ocupată. Trupele de securitate erau alcătuite din români, dar erau supervizate de comisari ruși”, a mai spus jurnalistul.

El a precizat că a așteptat o reacție de la ambasada Marii Britanii, adăugând că „acest domn pronunță o enormitatea! Că Winston Churchill și Stalin sunt criminali în egală măsură. Adică un om care a fost salvatorul poporului lui în fața lui Hitler e pus pe același plan cu un ins care a exterminat zeci de milioane de cetățeni ai propriei țări. Dar argumentul care e? E un criminal pentru că a trădat România, a abandonat-o Uniunii Sovietice și dovada e șervețelul.”

„România era ocupată de URSS în octombrie 1944, Bulgaria la fel. Deci n-avea sens să negocieze nicio influență. Era clar că URSS va avea influență 100% și atunci singura negociere era Grecia, îl interesa să obțină controlul Greciei și l-a obținut. Stalin s-a ținut de cuvânt și nu a intervenit în sprijinirea mișcării comuniste din Grecia și Iugoslavia”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Churchill și-a urmărit obiectivul lui iar acest Șerban Nicolae spune toate lucrurile astea nu pentru că-l interesează istoria anilor 50, ci să transmită acum înlocuiți CIA din zicerea aia din anii 50 cu parașutații în munți cu Soros, cu multinaționalele, cu Bruxelles și cu cozile lor de topor Maior și Coldea. E vorba de occidentul care dorește, ca în anii 50, în 2017 să subjuge țărișoara noastră. Asta dorește să transmită Șerban Nicolae. Și el și alții din PSD-ALDE ne apără de acest mare pericol”, a completat jurnalistul.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri