C. T. Popescu: Nu sunt acuzațiile Elenei Udrea. Sunt relatări de la diverse persoane: un mort, fostul ei soț și acest domn Ghiță

Data publicării:
cristian tudor popescu ctp 5345359-Mediafax Foto-Octav Ganea-1

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat că acuzațiile Elenei Udrea făcute vineri într-un interviu pentru Hotnews nu îi aparțin, de fapt, acesteia și că ea nu își asumă afirmațiile.

Nu știu cum a depus un denunț la DNA, de vreme ce doamna Udrea nu își asumă niciuna dintre aceste afirmații, alegații. Toate nu sunt altceva decât colportaje. E vorba de ce auzit doamna Udrea de la domnul Cocoș, de la domnul Gheorghe Ștefan, de la domnul Sebastian Ghiță, precum și de la domnul Culiță Tărâță”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

Nu este vorba de nimic ce a văzut doamna Udrea, ce a auzit cu urechile ei. E vorba numai de relatări a ce ceea i-au spus diverse persoane, aceste persoane fiind un mort (Culiță Tărâță – n.red.), fostul ei soț și acest domn Ghiță, care a și negat total ceea ce îi pune în seamă doamna Udrea. Nu a spus niciun moment: am văzut, am auzit... cu ochii mei, cu urechile mele că domnul Colea a cerut să se dea șpagă”, a întărit jurnalistul.

Citiți și: Reacția lui Sebastian Ghiță la acuzațiile Elenei Udrea

Editorialistul a apreciat că discursul Elenei Udrea este „o continuare a declarațiilor fostului șef al statului, domnul Băsescu, atunci când doamna Udrea a fost surprinsă împreună cu actuala deținută Bica Alina. Spunea domnul Băsescu că e o operațiune a serviciilor secrete românești și franțuzești îndreptată împotriva Elenei Udrea”, a reamintit Cristian Tudor Popescu.

Aflată în stare de control judiciar și audiată pentru spălare de bani, brusc devine o povestașă, ne livrează toate aceste informații care nu sunt altceva decât ce a auzit la cafea”, a menționat Cristian Tudor Popescu.

De ce o face acum? Dorește, în situația în care se află în raport cu justiția, să își construiască o legendă de victimă a SRI și a unor forțe oculte care au lovit-o pe ea și pe Alina Bica, căci vrea să o scoată și pe Alina Bica victimă a SRI-ului”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Citiți și: Nume grele în dosarul nou al Alinei Bica

În cazul celor spuse de Elena Udrea cum că Florian Coldea i-a cerut lui Dorin Cocoș 500.000 de euro pentru a-i fi dați lui Sebastian Ghiță, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a spus că acesta este un subiect de siguranță națională și a adăugat, retoric: „Cum poți să ții o asemenea informație atâta vreme și acum să o verși ieșind în presă?”. Cristian Tudor Popescu crede că aceste declarații de acum au legătură „cu declarațiile președintelui, legat de cele două shopingiste”.

Așa cum spuneam, SRI-ului i s-a umflat capul și domnul Maior a făcut niște declarații care m-au uimit”, a mai spus jurnalistul, menționând că nu are cine să controleze acest serviciu secret și că nu există „o comisie serioasă” în Parlament.

Nu cred că se va porni o acțiune a DNA pe baza acestor povești. Trebuie ca cineva să își asume aceste declarații, să dea amănunte, dată, oră, loc, prin care să incerce să probeze așa ceva. Deocamdată sunt vibrații ale aerului. Și doamna Udrea știe că nu va exista nicio urmare”, a punctat Cristian Tudor Popescu.

Afirmând că „domnul Băsescu - cel care a inventat cariera politică a acestei doamne zece ani, fără de care nu ar fi ajuns nimic doamna Udrea - nu mai este, cum să se raporteze, atacă SRI, nu pe domnul Ponta, care nu e de presupus că comandă DNA”, Elena Udrea „și-a făcut socoteala de imagine. A cui victimă să se considere?”.

Cristian Tudor Popescu a amintit și de un interviu în care Elena Udrea „a încercat să se scuture” de fostul soț, Dorin Cocoș, în timpul campaniei prezidențiale.

Spunea atunci: nu numai bani, multe alte lucruri nu le aveam în comun cu șoțul meu; mergând până la astfel de sugestii, că nu ar fi fost consumată căsătoria conjugala, și acum spune cum se sfătuiau cei doi în legătură cu 500.000 de euro care trebuie dați de domnul Cocoș la cererea domnului Coldea și de suma pentru instititutul de sondaj, dar nu mai știi cum se numea institutul”, a afirmat jurnalistul, „probabil că dat faptului că pentru doamna Udrea 500.000 de euro sunt numai 5 lei”.

Este ceva de revistă, de comedie, ce e aici”, a întărit Cristian Tudor Popescu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri