C. T. Popescu: Președintele trebuia să îi invite pe protestatari în Palatul Cotroceni

Data publicării:
cristian tudor popescu, la digi24_septembrie 2015

Klaus Iohannis a greșit atunci când a venit la grupul de protestatari adunaţi la Cotroceni pentru a sta de vorbă cu ei, a apreciat, la Digi24, jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu.

Este o eroare din partea domnului președinte Iohannis. Aici, probabil, a dat curs unei idei a consilierilor săi, unei idei de campanie electorală. Ninge în felul ăsta, e foarte frig, sunt condiții crâncene. Ar fi trebuit să îi invite (pe protestatari, n.r.) înăuntru, în Palatul Cotroceni”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Sunt 100 de oameni acolo, da? Trebuia să spună: cine dorește poate să intre în Palat să stea de vorbă cu președintele. Și, cu siguranță, atunci ar fi putut avea loc o discuție. Așa, a ieșit între acești oameni rebegiți de frig, foarte nervoși și, practic, s-a blocat orice discuție de către cei aflați în primul rând al manifestanților, foarte violenți verbal, foarte gălăgioși. Iar trimisul de ceai, iarăși, este o eroare. Atunci când stai într-un astfel de frig și protestezi, n-ai nevoie de ceai. Se presupune că ai renunțat nu numai la ceai, ci și, poate, la sănătatea ta”, a adăugat jurnalistul.

Preşedintele a ieşit, miercuri, din curtea Palatului Cotroceni, dorind să discute cu protestatarii.Oamenii l-au huiduit, au scuipat spre el şi i-au strigat că nu are comportamentul normal unui şef de stat.

Klaus Iohannis i-a întrebat cum ar putea să le facă viaţa mai bună, dar oamenii nu i-au dat ocazia să poarte un dialog.

„Suntem cu toţii români”, le-a spus Iohannis. „Demisia”, i-au răspuns cei adunaţi.

După câteva minute, preşedintele s-a reîntors în curtea Palatului.

Angajaţii Preşedinţiei au vrut să le ofere ceai protestatarilor, dar aceştia au refuzat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri