C.T.Popescu: Tudorel Toader a fost ca o coadă de topor pentru PSD. Când se rupe, pui alta

Data publicării:
ctp

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este de părere că amenințările voalate ale lui Liviu Dragnea la adresa ministrului Justiției, căruia i s-ar pregăti remanierea, vin din cauză că Tudorel Toader nu îi mai este de folos PSD-ului. Jurnalistul a declarat în emisiunea „Jurnal de seară”, de la Digi24, că singura miză a lui Liviu Dragnea acum nu este ordonanța pentru amnistie și grațiere, ci schimbarea completului de 5 judecători care îi va judeca dosarul. 

Cosmin Prelipceanu: Cum a ajuns Tudorel Toader să fie atât de detestat, în condițiile în care a fost atât de folositor? Acum e debarcat? De ce?

Cristian Tudor Popescu:A fost apreciat câtă vreme a fost o sculă. Scula trebuie să fie folositoare. Când se rupe coada toporului, pui alta. A fost o coadă de topor. O schimbi cu totul. A fost menținut acolo de PSD câtă vreme a dat-o afară pe Kovesi. De fapt, nu a dat-o afară pe Kovesi, a dat-o afară Iohannis, așa cum a comunicat doamna Dăncilă la Bruxelles. Fenomenal!

Pe lângă faptul că are un tupeu pe care nu i l-am bănuit, e emotivă, tace, nu știe cuvinte, le amestecă de te ia durerea de cap, când a fost acolo nu a mai greșit cuvintele. A spus: Iohannis a dat-o afară! Păi pe lângă faptul că este o minciună ordinară, contrazice exact hotărârea Curții Constituționale! CCR a fost cea care a spus că președintele e un notar și că hotărârea aparține ministrului Justiției și că președintele nu poate să respingă decizia ministrului. Doamna Dăncilă tocmai ne-a comunicat că a mințit Curtea Constituțională.”

Cosmin Prelipceanu: E iminentă ordonanța de amnistie și grațiere?

Cristian Tudor Popescu: „Nu mai interesează. Ce decizii, ce dovezi? Un singur lucru îl mai interesează pe Dragnea acum: completul de 5 judecători. Dragnea este acum în situația puciștilor de la Munchen. Nu mai pot da înapoi. Au mers prea departe, nu mai pot da înapoi. Și să vrea, nu mai poate da înapoi. Ori reușește să distrugă, să aservească, să-i transforme în unelte, cum a fost Tudorel Toader, Parchetul General și ÎCCJ și apoi neutralizarea lui Iohannis și marele vis, controlul serviciilor secrete, ori dacă nu, cred că nu va fi un Crăciun fericit pentru domnul Dragnea.

Așa cum a spus că partidul a hotărât că jandarmii și-au făcut datoria, tot așa spune acum: partidul, adică eu, schimb eu completul de judecată cu unii care să mă judece pe mine cinstit, așa cum trebuie.”

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri