Câinele, cel mai bun prieten al politicianului. Animalele, folosite pentru îmbunătăţirea imaginii

Data publicării:
Traian Basescu si Maria Basescu cu cainii - Alaturi de Presedintele Nostru

Recent, Klaus Iohannis, prezidenţiabil din partea PNL, a postat pe Facebook o fotografie în care admiră un pui de leopard.

Nici contracandidatul său din partea democrat-liberalilor, Cătălin Predoiu, nu poate sta departe de animale. Chiar dacă prima sa iubire sunt caii, Predoiu nu ratează să se fotografieze şi cu alte animale.

Proaspăt intrată în cursa pentru Cotroceni, Monica Macovei preferă pisicile. Ea are postate pe o reţea de socializare câteva fotografii în care apare jucându-se cu o superbă felină.

Tot iubitor de animale se declară şi Remus Cernea, intrat şi el în cursa pentru prezidenţiale. De altfel, este de notorietate lupta lui în Parlament pentru recunoaşterea delfinilor ca persoane non-umane.

Câinii sunt preferaţii şefului statului, Traian Băsescu. El are acasă, la vila lui de protocol, cinci câinui, dintre care trei luaţi de pe stradă.

În perioada post-decembristă, primul politician care şi-a manifestat public pasiunea pentru animale a fost Corneliu Vadim Tudor, preşedintele România Mare. De altfel, la fostul sediu al partidului său, Vadim Tudor organizase chiar un padoc în care adăpostea mulţi maidenezi.

Fostul său coleg de partid, ex-senatorul Marius Marinescu încă mai apare public în calitate de apărător al câinilor fără adăpost. Dacă ne întoarcem şi mai mult în timp, chiar şi Nicolae Ceauşescu iubea câinii. Sunt celebrii cei doi labradori, Corbu şi Şorana, despre care se spune că subalternii dictatorului li se adresau cu aplelativul tovarăşul sau tovarăşa.

Nici politicienii de top din străinătate nu-şi ascund dragostea faţă de animale. Cei mai cunoscuţi dintre ei sunt Barack Obama şi Vladimitr Putin. Primul are un câine de apă portughez, Bo. Liderul federatiei Ruse, Vladimir Putin, a primit cadou un pui de ciobanesc bulgaresc, pe care l-a botezat "Buffy", la sugestia unui băieţel de cinci ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri