Calendarul învestirii noului Guvern

Data actualizării: Data publicării:
2018-01-16 Dancila PSD-3928 inquam george calin

Senatorii și deputații se vor întruni luni în sesiune extraordinară pentru a da votul de învestitură pentru noul Guvern condus de Viorica Dăncilă.

Plenul comun al Legislativului este programat să înceapă la ora 15:00, după ce, în cursul dimineţii, începând cu ora 08:00, vor avea loc, în comisiile de specialitate ale Parlamentului, audierile miniştrilor propuşi să facă parte din Cabinetul Dăncilă.

„În Birourile permanente reunite am aprobat activităţile de luni. (...) În prima parte a zilei, începând de la ora 08:00, audierea miniştrilor în comisiile de specialitate şi începând de la ora 15:00 - şedinţa în plen, unde prim-ministrul prezintă programul şi lista membrilor Guvernului, urmată de dezbaterea în plen şi votul final de învestitură. Am distribuit colegilor din Biroul permanent programul şi lista membrilor Cabinetului”, a spus, după şedinţa Biroului Permanent, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Întrebat despre calendarul de audiere a miniştrilor propuşi, Tăriceanu a spus: „La votul precedent, care a avut loc în Parlament, a fost stabilit acelaşi calendar - audierile au început la ora 08:00 şi s-au terminat la ora 12:00. Acum am prevăzut ca audierile să dureze până la ora 14:00”.

După ce a anunțat că o propune pe Viorica Dăncilă pentru funcția de premier, președintele PSD, Liviu Dragnea, anunțase că liderii PSD și ALDE vor discuta componența Guvernului, astfel încât acesta să poată primi în 29 ianuarie votul Parlamentului.

Înainte de sesiunea extraordinară de luni, PSD și ALDE vor avea ședințe duminică, pentru a verifica voturile pe care se bazează. Tot duminică, Viorica Dăncilă se va întâlni cu conducerea ALDE, pentru a stabili prioritățile guvernării.

După ce vor primi votul Parlamentului, noii miniștri vor depune jurământul la Palatul Cotroceni.

Surse: Digi24, Agerpres

 

Citiți și:

LISTA MINIȘTRILOR. Surprizele din Cabinetul Dăncilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri