Călin Popescu Tăriceanu a renunțat la SPP

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a confirmat vineri, pentru Agerpres, că a renunţat la SPP.

tariceanu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Miercuri, la începutul şedinţei de guvern, premierul Viorica Dăncilă anunţa că nu vrea să beneficieze de protecţia SPP.

În aceeaşi zi, vicepremierul Paul Stănescu susţinea că Lucian Pahonţu, şeful SPP, i-a transmis printr-un "prieten" că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va fi 'executat' şi că el ar putea prelua „şi partidul chiar”.

Tăriceanu declara, tot atunci, că dacă premierul Viorica Dăncilă a luat decizia de a renunţa la SPP, aceasta se aplică întregului Cabinet, însă preciza că, prin prisma experienţei sale cu SPP, are cuvinte de apreciere pentru instituţie şi oamenii acesteia.

El arăta că „nu se pune problema utilităţii instituţiei”, dar cele semnalate „nu pot fi trecute cu vederea”. Ulterior, el opina că SPP ar trebui să se afle în subordinea Ministerului de Interne, şi nu a şefului statului.

Fostul președinte Ion Iliescu ia apărarea Serviciului de Protecție și Pază. În opinia lui Iliescu, SPP s-a comportat „ireproșabil”, iar trecerea sa în subordinea Ministerului de Interne nu ar face decât să creeze noi polemici.

 Afirmațiile lui Ion Iliescu vin în contextul în care actualul președinte al PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat pe șeful SPP, Lucian Pahonțu, că s-ar fi „implicat mai mult decât era cazul în Guvern”.

Mai mult, premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri că a transmis SPP că renunţă la protecţie.

„Precizez că am transmis Serviciului de Protecţie şi Pază încă de luni seară că nu vreau să beneficiez de protecţie. Înţeleg că toţi miniştrii au aceeaşi opţiune”, a declarat Dăncilă. Ea a subliniat că nu are o problemă cu ofiţerii sau cu instituţia.

„Nu am nicio problemă cu ofiţerii SPP şi nici cu instituţia, însă aceasta este decizia mea”, a spus Viorica Dăncilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri