Sari la conținut

Călin Popescu Tăriceanu. Acuzaţiile la adresa lui V. Ponta sunt grave. Probabil vom avea criză politică

Preşedintele Senatului admite că trimiterea în judecată a lui Victor Ponta poate schimba datele problemei în ceea ce priveşte guvernarea.

Călin Popescu Tăriceanu: "Este o acuzație foarte gravă. În cazurile curente nu este atât de grav ca atunci când vorbim de premierul unei ţări. Probabil vom intra într-o criză politică. E nevoie ca actuala coaliție de guvernare să se reunească și să vorbească despre această problemă".

Călin Popescu Tăriceanu face şi scenarii în cazul în care Victor Ponta se retrage. Liderul ALDE susţine că preşedintele Klaus Iohannis poate forţa demisia prim-ministrului, nu neapărat prin suspendare. În acest caz, Călin Popescu Tăriceanu se aşteaptă ca şeful statului să numească un premier tot din actuala Coaliţie de guvernare.

O afirmaţie care se regăseşte şi într-un comentariu noului lider al PSD; Liviu Dragnea: „Este o situaţie nedorită în care ne aflăm şi noi ca partid, şi Coaliţia, dar în primul rând Victor Ponta. Va fi importantă decizia lui, dar pentru PSD este extrem de important să rămână la guvernare”.

Chiar înainte de anunţul trimiterii în judecată, Victor Ponta punea presiune pe partid în privinţa susţinerii sale în fruntea Executivului.

O decizie finală va fi luată în reuniunea coaliţiei ce va avea loc peste câteva zile.  

Pe aceeași temă