Călin Popescu Tăriceanu: ALDE va condiționa susținerea unui prim-ministru din partea PNL

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu-digi24

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, luni, că ALDE lucrează la un set de condiții legate de votul pentru un viitor guvern, respectiv susținerea candidatului PNL pentru funcția de prim- ministru. El a precizat însă că nu preferă un guvern tehnocrat, ci o formulă politică, relatează Mediafax.

„În ceea ce privește PNL-ul, noi lucrăm acum la un set de, hai să le spunem, condiții legate de votul pentru un viitor guvern, ca urmare a desemnării pe care președintele trebuie să o facă la nivel de prim-ministru, candidat de prim-ministru”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, în Parlament.

Liderul ALDE a afirmat că preferă o formulă politică în locul celei tehnocrate. „PNL-ul, care este inițiatorul moțiunii, deci PNL-ul să fie cel care dă prim-ministrul și alcătuiește Guvernul, nu știu cum va dori să procedeze, dacă vrea să facă un guvern monocolor sau un guvern de coaliție mai largă, pentru că cei de la USR în trecut și-au manifestat opoziția față de intrarea într-un guvern, dar recent, săptămâna trecută, am văzut că și-au schimbat poziția și atitudinea. Sau cealaltă formulă este o formulă de guvern tehnocrat, care să guverneze România până la alegerile planificate din 2020, mă refer la alegerile legislative. Întotdeauna am să prefer o formulă politică unei formule tehnocrate, pentru că formulă tehnocrată nu poate să dea garanția că acele măsuri necesare de reformă - care trebuie făcute în perioada următoare și probabil o serie de măsuri cu impact politic și social, în așa fel încât să se realizeze un buget echilibrat - nu vor putea să fie luate de un guvern tehnocrat, care în general nu-și asumă răspunderea pentru nimic, de aceea eu prefer o formulă politică”, a explicat Tăriceanu.

Totodată, fostul președinte al Senatului a susținut că are îndoieli că s-ar putea materializa propunerea făcută de Victor Ponta pentru un Guvern PSD-ALDE-Pro România.

„Știu, știu de această propunere făcută domnul Ponta, am serioase îndoieli, ca să nu spun că sunt categoric în dubiu că președintele va mai desemna pentru a patra oară un premier din partea PSD-ului, deci această formulă nu mi se pare una fezabilă”, a declarat Tăriceanu.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri