Călin Popescu Tăriceanu: ALDE votează Guvernul PNL

Data actualizării: Data publicării:
calin popescu tariceanu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că ALDE va susţine Guvernul PNL. El a spus că a avut 12 condiţii cu care a mers la discuţii. "Am căzut de acord asupra tuturor", a spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că a ajuns la un acord cu PNL în privința tuturor cerințelor ALDE, astfel că formațiunea politică va decide în forurile statutare susținerea învestiturii Guvernului condus de Ludovic Orban.

"A două întâlnire oficială pe care am avut-o în formație completă ne-a permis să finalizam discuțiile pe documentul pe care l-am prezentat la întâlnirea precedentă, cu cele 12 cerințe pe care noi le-am formulat. Am căzut de acord asupra tuturor, fie că este vorba de formula Guvernului monocolor, fie că este vorba de zonă economică unde am convenit asupra necesității unor investiții.

Am discutat și astăzi am finalizat. Concluzia ca atare este că împreună cu colegii mei ne vom prezența în față Biroului Permanent Executiv al ALDE unde vom susține ca Biroul să dea vot în favoarea învestiturii domnului Orban în fruntea viitorului Guvern.

Aceasta este propunerea pe care o facem”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, în urma negocierilor purtate cu PNL.

Tăriceanu a adăugat că sunt 25 de parlamentari ALDE care susţin Guvernul, adică „25 de voturi certe”.

S-a anunţat în Camera Deputaţilor reconstituirea grupului ALDE. Facem eforturi şi în Senat”, a afirmat liderul ALDE.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, are marți și miercuri ultima rundă de negocieri cu partidele parlamentare care au susținut moțiunea de cenzură. Orban se întâlnește marți cu ALDE, PMP, UDMR și USR, iar miercuri va avea o ultimă discuție cu Pro România. 

Redactare G.M.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri