Călin Popescu-Tăriceanu: Candidaţii de centru-dreapta sunt "toţi nişte marionete ale lui Băsescu”

Data publicării:
calin popescu tariceanu cu reporteri

Preşedintele Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că toţi candidaţii partidelor de centru-dreapta sunt "nişte marionete ale lui Băsescu”, care ”nu vor face altceva decât să continue” regimul acestuia, noteaza Mediafax.

"Românii sunt chemaţi să facă, la prezidenţiale, o alegere deloc simplă. Există o abundenţă de candidaţi pe zona de centru-dreapta care sunt, toţi, nişte marionete ale lui Băsescu, şi care nu vor face altceva decât să continue regimul lui Băsescu într-una din formele pe care le-am mai văzut în ultimii ani”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Oradea,Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a afirmat că, spre deosebire de ceilalţi candidaţi, el se consideră "nu neapărat ca om de centru”, ci doar ca liberal. "Eu mă poziţionez nu neapărat ca om de centru, ci ca un om care sunt liberal. Nu sunt nici de stânga, nici altceva, sunt liberal. A fi liberal înseamnă mai mult decât a fi de dreapta, înseamnă mai mult decât atât. Liberalismul modern înseamnă nu numai drepturile individuale şi libertăţi pentru cetăţeni, înseamnă sigur şi economie de piaţă, dar înseamnă şi responsabilitate socială. Aşadar, eu mă adresez şi celor care pot fi de dreapta, şi celor din zona de centru-stânga, acolo unde se presupune că un om caută mai degrabă protecţie socială”, a adăugat Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri