Călin Popescu Tăriceanu: „În sondaje, PNL scade, scade şi Antonescu scade”

Data publicării:
TARICEANU - MFAX-5

Călin Popescu Tăriceanu / Foto: Mediafax

Potrivit lui Călin Popescu Tăriceanu, PNL pierde teren în fața PSD din cauză că „nu are viziune economică clară, este pus de cele mai multe ori în situaţie reactivă”.  

Potrivit lui Călin Popescu Tăriceanu, PNL pierde teren în fața PSD din cauză că „nu are viziune economică clară, este pus de cele mai multe ori în situaţie reactivă”.

„De la bun început trebuie negociat într-o formulă echilibrată, care sunt măsurile pe care le doresc partenerii noştri şi care sunt măsurile pe care dorim noi să le promovăm. Trebuie şi noi în acest mariaj să venim cu ceva. Până una, alta, Victor Ponta şi PSD îşi văd sacii în căruţă şi PNL, după cum se vede, plăteşte factura", a adăugat fostul premier, citat de Mediafax.

În opinia sa, „de vină sunt cei care au negociat acest protocol de funcţionare, şi nu atât protocolul, cât programul de guvernare”.„Nu este un reproş, ci o constatare. Uitaţi-vă ce se întâmplă, în sondaje PNL scade, scade şi Antonescu scade. Dacă nu găsim explicaţii şi ne facem că nu vedem. Eu spun cu mare regret - că nu sunt în situaţia să mă bucur - văd o situaţie care mă îngrijorează şi încerc să găsesc explicaţiile care sunt adevărate şi cele corecte. În faţa acestei situaţii, se impune luarea unor măsuri", a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul premier a mai spus că el nu are un dialog cu liderul PNL, Crin Antonescu, și a apreciat că relația dintre acest partid și PSD în interiorul USL merge prost. „Nu pot să nu observ că relaţia din interiorul USL merge prost, parcă din ce în ce mai prost, asist la o cascadă de declaraţii care torpilează relaţia. În felul acesta nu mai poate continua. Cred că trebuie făcut ceva până nu este prea târziu. Am mers cu un program comun în faţa cetăţenilor, ar fi grav să îi dezamăgim. Să fie făcute concesii şi, cu înţelepciune, să se ajungă la un modus vivendi”, a declarat fostul premier.

Întrebat dacă, în opinia sa, ar trebui să plece PNL de la guvernare, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns negativ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri