Călin Popescu Tăriceanu: Nu este rolul ambasadorilor să dea sfaturi, lucru pe care l-au şi spus

Data publicării:
TARICEANU CU PONTA MFX

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, ieri, cu ambasadorii statelor UE acreditaţi la Bucureşti, precum şi cu reprezentanţii diplomatici ai SUA şi Canadei, la întâlnire participând şi preşedinţii Camerei Deputaţilor,Valeriu Zgonea, şi Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Întâlnirea a avut loc după ce deputaţii au respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru urmărirea penală a lui Ponta.

„Discuţia cu ambasadorii a fost foarte utilă, am observat că toţi şi-au luat notiţe pentru a informa ţările pe care le reprezintă. Am convingerea că a fost foarte utilă această discuţie.

În astfel de cazuri, ambasadorii iau notă de ce Guvernul sau Parlamentul doreşte să informeze. Nu este rolul ambasadorilor să dea sfaturi, lucru pe care l-au şi spus. Declaraţiile care au fost făcute ieri, comunicatele transmise, întăresc această idee şi această percepţie că acesta este modul de relaţionare corectă între o ţară şi ambasadori”, a declarat Tăriceanu.

Ambasada Germaniei, reacţie după votul de ieri din Parlament

Ambasada Olandei: Evoluţiile recente din Parlament ridică probleme mai largi privind atitudinile faţă de corupţia din România

Ambasada Marii Britanii: Nu comentăm cazurile individuale. Premierul Cameron a atras atenţia asupra corupţiei în lume

Ambasada SUA: Legea trebuie să se aplice în mod egal tuturor



 


 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri