Camera de Comerţ Americană în România se distanţează de vizita lui Dăncilă în SUA: Nu suntem implicaţi în organizare

Data actualizării: Data publicării:
viorica dancila inquam ganea 20190723173942_OGN_1502-01
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Camera de Comerţ Americană în România a transmis, duminică, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, că nu este implicată în organizarea vizitei premierului Viorica Dăncilă în Statele Unite. Premierul, ministrul de Externe Ramona Mănescu şi ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici vor participa la un eveniment, pe 27 septembrie, la New York, organizat de o asociație cu un nume asemănător. 

„Pentru a răspunde la întrebările legate de mass-media şi pentru a evita orice potenţial confuzie la nivelul opiniei publice şi al comunităţii de afaceri, AmCham România - Camera americană de comerţ din România - neagă să fie implicată în organizarea vizitei premierului român în SUA şi solicitată în acest sens. AmCham România nu are o relaţie structurală sau de colaborare cu asociaţia cu nume similar, citat în anunţurile privind calendarul de vizite al premierului din SUA. Acelaşi lucru este valabil şi în privinţa vizitelor din SUA ale altor politicieni”, se arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Dăncilă va participa, așa cum a anunțat în exclusivitate Digi24.ro, la o întâlnire cu oamenii de afaceri din New York, organizată de Camera de Comerț Româno-Americană.

Premierul Viorica Dăncilă va efectua o vizită în Statele Unite ale Americii în perioada 22 - 29 septembrie. În perioada aceasta va avea și o întrevedere cu vicepreședintele SUA, Mike Pance.

Nu este clar dacă întrevederea dintre premierul României și vicepreședintele SUA este aranjată în baza unui contract de lobby. În trecut, conform documentelor postate pe site-ul Departamentului de Justiție al SUA, unde legea obligă firmele de lobby să declare contractele și sumele cu clienții interni și externi, PSD a încheiat un contract pentru Liviu Dragnea în vederea obținerii unei întâlniri cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, și a unor interviuri la CNN.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri