Camera de Comerț Vâlcea nu se aliniază cu poziția CCIR pe subiectul plagiatului premierului: „Je ne suis pas Ciucă"

Data actualizării: Data publicării:
184891686_2230567803744015_895583398028671793_n
Foto: Camera de Comert si Industrie a Romaniei/ Facebook

Camera de Comerț Vâlcea a transmis un comunicat prin care spune că „se delimitează de poziția exprimată de Camera de Comerț și Industrie a României, prin conducătorul ei vremelnic Mihai Daraban, în articolul «Je suis Ciucă!»”. CCIR anunțase pe pagina sa de internet că „merge înainte cu Nicolae Ciucă”. Președintele Camerei de Comerț Vâlcea a spus că poziția nu a fost discutată cu membrii CCIR, Daraban demonstrând că „este un apropiat al Cotrocenilor și își exprimă pe față un interes nelegitim, anume acapararea celor 40 de hectare de teren ale Romexpo”.

„Camera de Comerț Vâlcea se delimitează de poziția exprimată de Camera de Comerț și Industrie a României, prin conducătorul ei vremelnic Mihai Daraban, în articolul «Je suis Ciucă!» publicat pe site-ul instituției.

Prin conținutul acestei luări de poziție, nediscutată cu membrii CCIR, președintele Camerei Naționale demonstrează că este un apropiat al Cotrocenilor și își exprimă pe față un interes nelegitim, anume acapararea celor 40 de hectare de teren ale Romexpo, pe care să le atribuie apoi discreționar unor firme agreate de partidele care îl susțin la conducerea Camerei Naționale.

Argumentele din poziția jenantă a CCIR, cum că mediul de afaceri are nevoie de stabilitate ca să poată funcționa și să producă bunăstare, sunt corecte, însă stabilitatea nu poate fi condiționată de închiderea ochilor față de eventuale hoții, așa cum ni se cerea în anii 90, să lăsăm politicienii să fure, că țara are nevoie de liniște.

Mediul de afaceri are cu adevărat nevoie de stabilitate, dar și de specialiști în economie și nu numai, oameni bine pregătiți pe care România îi are, însă sunt ținuți la distanță de comportamente precum cel afișat în poziția CCIR, de girare a imposturii și non-valorilor, pentru interese de gașcă, în niciun caz pentru propășirea națională.

Camera de Comerț Vâlcea consideră că rolul Camerelor de Comerț trebuie să rămână, așa cum le prevede și statutul de funcționare, structuri care să lucreze în beneficiul mediului de afaceri, să-i promoveze interesele și să se țină departe de jocurile politice”, arată comunicatul semnat de Valentin Cismaru, președintele Camerei de Comerț și Industrie Vâlcea.

Un mesaj publicat, miercuri, pe pagina de internet a Camerei de Comerț și Industrii a României a ajuns viral în online. „Camera de Comerț și Industrie a României merge înainte cu Nicolae Ciucă, primul-ministru al Guvernului României”, se arată în mesajul a cărui titlu este „Je suis Ciucă!”.

„Chiar dacă nu facem politică, considerăm, și știm că și mediul de afaceri și antreprenorii pe care îi reprezentăm simt la fel, că, la timpurile grele pe care le traversăm, România are nevoie de stabilitate politică și guvernanță, dacă vrem să avem parte de redresare și reconstrucție economică. Dacă vrem stabilitate și predictibilitate, atunci să-l judecăm pe premierul Ciucă pe baza acțiunilor și rezultatelor din postura de șef al Guvernului și nu pentru ce a făcut sau nu acum 19 ani”, scrie Camera de Comerț.

De asemenea, potrivit comunicatului, Camera de Comerț și Industrii susține că „românii s-au săturat de dezvăluiri și detractori”.

Acesta vine în contextul în care PressOne a dezvăluit că premierul și-ar fi plagiat lucrarea de doctorat. Ciucă a respins acuzațiile și a cerut Comisiei de Etică a Universității Naționale de Apărare să-i analizeze lucrarea.

Universitatea Naţională de Apărare „Carol I" a anunţat că a iniţiat demersurile legale de verificare a respectării standardelor de calitate şi etică universitară în ceea ce priveşte acuzaţiile de plagiat în cazul tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri