Camera Deputaților a respins moțiunea în care s-a cerut demiterea ministrului Agriculturii Petre Daea

Data publicării:
Ministrul Agriculturii Petre Daea vorbește în timpul moțiunii în care este cerută demiterea sa, în Parlamentul României, pe 18 aprilie 2023.
Moțiunea împotriva ministrului Agriculturii Petre Daea a fost respinsă. Foto: George Călin/Inquam Photos

Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea, depusă de USR şi Forţa Dreptei, a fost respinsă, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor.

Pentru moţiune au votat 83 de deputaţi, în timp ce 174 au fost împotrivă şi unul s-a abţinut.

USR şi Forţa Dreptei au cerut prin moţiunea simplă intitulată "De la grânarul Europei la ruşinea Europei. Ministrul Daea distruge cu bună ştiinţă agricultura românească" demiterea ministrului, "pentru ca agricultura să devină punctul forte al României", informează Agerpres.

Moţiunea a fost dezbătută marţi în plen, lui Petre Daea fiindu-i reproșat faptul că a obținut o sumă prea mică de la Comisia Europeană (10 milioane de euro) pentru compensarea fermierilor care au de suferit pe fondul crizei cerealelor din Ucraina.

"Fermierii spun despre Daea că este, citez, «un măscărici, un bufon al agriculturii românești.» (...) Fermierii vă cer ce v-am cerut și noi, nu vă mai bateți joc de agricultorii români", a declarat în timpul dezbaterilor deputatul USR Daniel Blaga.

Petre Daea le-a arătat deputaților un jurnal cu activitatea sa de la minister, atunci când a luat cuvântul.

"Misiunea încredințată și conștiința m-au obligat să consemnez zilnic într-un jurnal activitatea desfășurată și rezultatele obținute. Acesta este jurnalul, este un răspuns al moțiunii conștiinței mele. Contestatarii pot să îl studieze dacă doresc", a transmis ministrul Agriculturii.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri