Camera Deputaţilor are 13 angajaţi care promovează forul pe Facebook şi YouTube. Parlamentar: "Ce să promovezi? Lipsa de activitate?"

Data publicării:
cdep

Deputaţii şi-au înfiinţat un departament de Social Media, de care nu se ocupă singuri: 13 funcţionari sunt plătiţi pentru a sta pe Facebook ca să promoveze activitatea aleşilor. Unii parlamentari cred că aşa vor reuşi să îşi repare imaginea în ochii cetăţenilor, în timp ce alţii recunosc că se risipesc inutil bani cu acest nou demers.


Ideea înfiinţării departamentului Social Media le-a venit deputaţilor după ce au tras concluzia că presa nu relateaza stirile „de bine” despre activitatea lor. „Sunteţi dumneavoastră, câţiva ziarişti care sunteţi acreditaţi pe lângă Parlament, numai că, din nefericire, chiar dacă adesea funcţionaţi pe principiul bunei credinţe, nu reuşiţi să transmiteţi dincolo de aceste ziduri şi lucrurile cu adevărat bune”, consideră Marian Neacşu, liderul grupului parlamentar PSD.

Sunt şi aleşi care nu văd însă cu ochi prea buni înfiinţarea departamentului. „Ce să promovezi cu 13 oameni? Lipsa de activitate în Parlamentul României? Că de două săptămâni ne chinuim să avem un cvorum de şedinţă şi nu avem”, spune Gheorghe Tinel, liderul de grup parlamentar al PDL.

Deputaţii şi-au făcut aşadar o adevărată structură de comunicare online. 13 oameni sunt plătiţi ca să posteze pe reţelele de socializare şi pe diverse alte site-uri informaţii despre activitatea aleşilor. Reporterii Digi24 au dorit să vadă clar cu ce se ocupă mai exact aceşti angajaţi. Iată dialogul lor cu funcţionarii:

- Vreau să fac şi eu un material despre direcţia asta, Social Media...

- Vorbiţi cu domnul director.

- Domnul director fiind cine?

- Domnul director Mazilu, îl găsiţi după uşa aceea, la stânga.

(...)

- Bună ziua, pe domnul director îl caut şi eu, domnul Mazilu.

- Nu este momentan.

- Când îl putem găsi?

- Nu ştiu să vă spun, este la o şedinţă!

(...)

- Dumneavoastră nu ne puteţi spune ce faceţi aici?

- Vă rog să vorbiţi ierarhic cu domnul director. Vă adresaţi ierarhic domului director, secretarului general, şi atunci...

- Mă interesau doar câteva detalii - ce postaţi, ce informaţii postaţi, unde le postaţi.

- Nu putem da detalii fără să vorbiţi cu domnul director.”

În majoritatea timpului pe care îl petrec la serviciu, funcţionarii care lucrează în cadrul acestui departament postează pe Facebook diverse informaţii legate de activitatea Camerei Deputaţilor şi încarcă pe YouTube diverse clipuri din timpul şedinţelor care au loc în forul legislativ. Pe YouTube, de exemplu, ultima postare datează din 23 aprilie 2014, şi asta pentru că de atunci deputaţii nu au mai lucrat, fiind în campanie electorală.

Structura Social Media pentru Camera Deputaţilor a fost înfiinţată în luna iulie 2013.

Inițial, informația a apărut pe economica.net.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri