Sari la conținut

Candidatul-spion. C.T. Popescu: „Niciun cetățean serios nu trebuie să își piardă timpul ascultând elucubrația asta”

Sunt curios să văd momentul în care va pronunța un nume Traian Băsescu. Pentru că din acel moment intervin o serie de complicații pentru domnia sa”, a spus Cristian Tudor Popescu la emisiunea „Jurnalul de Seară”.

În opinia sa, nu este vorba despre un ofițer acoperit aflat încă în funcție, pentru că acest lucru ar fi o acuzație directă adusă serviciilor de informații din România.

Ele sunt ținute a nu mai avea o astfel de relație cu cineva care candidează la președinție. Și, de altfel, au și declarat conducerile mai vechi și conducerea nouă a SRI că se feresc ca de foc de așa ceva, să aibă ofiteri acoperiți la nivelul unor politicieni care pot fi de rang înalt și, în general, în zona politicului”, a spus jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu a mai arătat că, în momentul în care ar pronunța numele presupusului candidat, președitnele ar trebui să spună și de unde știe că acesta a fost ofițer acoperit și în ce condiții a obținut această informație.

Nu intră în fișa postului să poată vedea listele de ofițeri acoperiți ale serviciilor de informații”, a arătat el.

Jurnalistul mai spune că președintele trebuie să explice și care este scopul acestei dezvăluiri.

Pentru că, atâta vreme cât respectivul nu a comis vreo infracțiune, nu a comis vreo infracțiune, ceva rău sau ilegal în exercitarea funcției de ofițer acoperit, nu are de ce să îl dezvaluie. Pentru că este o ocupație în servicii secrete legale, nu e vorba de Securitatea care l-a trimis pe domnul Băsescu la Anvers. Poate a rămas cu mintea în perioada respectivă. Acum e vorba de niște servicii într-o țară democratică. Și atunci ce ne spune acest domn Băsescu? Care e răul pe care l-a produs respectivul? Altfel acel ins poate să spună, simplu, că a fost ofițer acoperit, nu am comis prin asta nimic ilegal, mi-am făcut datoria în chip patriotic”, a spus el.

Dar ceva îmi spune că Băsescu nu va rosti niciun nume. E foarte greu să câștige ceva din bâlciul ăsta. Nu văd cum ar putea câștiga ceva capital electoral și mai ales pentru pupila sa. Pentru că se poate face o legătură rapidă între declarația nerușinată a domnului președinte, nesimițită la adresa unei națiuni întregi, că și-a folosit funcția prezidențială în cei 10 ani de mandat ca să o protejeze și să o ajute pe numita Udrea”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.