Candidatură controversată în sectorul 4. Conducerea USR, divizată în privința susținerii lui Antonio Andrusceac

Data publicării:
Antonio-Andrusceac-usr-4
Antonio Andrusceac (centru). Foto: USR Sector 4

În prag de alegeri locale, sunt noi tensiuni în interiorul USR. Deciziile luate de tabăra pro Barna sunt din nou contestate de alți lideri USR din conducerea partidului. De această dată, motivul este propunerea de excludere a unui candidat controversat la Primăria sectorului 4, Antonio Andrusceac.

Dupa ce a fost ales în luna august a anului trecut pentru a intra în competiția la alegerile locale, Dan Barna a propus retragerea lui din cauza unor declarații controversate. Însă, 12 membri din conducere s-au opus la ședința de miercuri seară și au calificat intenția președintelui de partid ca fiind nedremocratică.

Unul dintre ei este Tudor Benga, deputat de Brașov. Potrivit acestuia, Antonio Andrusceac „a făcut de-a lungul timpului o serie întreagă de declarații inacceptabile. A fost sancționat prompt de partid și a retractat o bună parte din ele. Rămâne însă realitatea faptului că între acele declarații ale sale și valorile noastre există o falie indiscutabilă.”

„Acestea fiind exprimate însă, Antonio a câștigat în august prin vot deschis și democratic al membrilor susținerea filialei din care face parte, USR Sector 4, pentru a candida la Primăria S4. Colegii de acolo au luat această decizie știind foarte bine toate aceste lucruri și asumându-si candidatul cu toate bunele și relele sale. Iar parte din valorile noastre fundamentale la USR, și parte din ceea ce ne face încă diferiți de alte partide, este autonomia decizionala a filialei. Ca să nu ajungem ca toate celelalte partide, în care toate deciziile importante se iau de către doar câțiva oameni la vârf la centru, deciziile de jos sus, dinspre membri spre conducere, sunt pentru noi piatră de căpătâi”, a adăugat Tudor Benga.

„Votul din seara asta (ieri seară, n.red.) nu a fost despre un om sau altul, (...) a fost despre un principiu de funcționare și despre un mod de a evita să ajungem ca toate celelalte partide. Dacă am fi creat precedentul, dacă acceptam dreptul a 13 oameni de la vârful organizației de a decide înlocuirea oricărui candidat ales democratic de către membrii simpli ai filialei din care face parte, am fi dinamitat unul din stâlpii de rezistență a ceea ce a făcut USR-ul diferit atunci când s-a format, democrația internă și controlul dinspre baza spre vârf”, a completat el.

Printre liderii USR care s-au opus deciziei de retragere a candidatului pentru Primăria sectorului 4 se numără Ana Ciceală, Stelian Ion, Cristian Seidler și Mihai Goțiu.

Ce a spus Antonio Andrusceac despre femei

În mai multe comentarii pe Facebook, din iulie 2017, pe care le-a șters între timp, Andrusceac scria că „toate femeile sunt făcute să fie soții și mame”, iar „frustările nu se ascund în spatele carierei”. 

„Nu vă mai mințiți. Toate femeile sunt făcute să fie mame și soții. Frustrările nu se ascund în spatele -carierei-. Ce-i de fapt -cariera? O aparență de importanță dată de un ecuson agățat de gât, un salariu destul de prost pentru multă umilință și renunțări? Prima casă sau mașină luate într-un milion de rate, doar ca să vadă Satu' că fata s-a ajuns....nu păcălesc însă pe nimeni, tot neîmplinite rămân, fără familii, fără copii, auzind mereu -dar tu mamă, nu te mai măriți?- Pentru că în înțelepciunea lor, mamele, bunicile, știu care este adevărata împlinire a femeii...”, scria Antonio Andrusceac în comentarii de pe Facebook de acum trei ani.

Redactor: G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri