Carmen Dan: Cel mai grav lucru pe care îl putem face în aceste dispute politice este să timorăm o instituţie fundamentală a statului

Data publicării:
2018-02-07 Carmen Dan conferinta-3992 inquam photos george calin

Cel mai grav lucru care poate fi făcut în timpul unei dispute politice este timorarea unei instituţii fundamentale a statului, ceea ce preşedintele Klaus Iohannis a făcut încă din noaptea mitingului din 10 august, a spus marţi în Parlament ministrul de Interne, Carmen Dan.

2018-02-07 Carmen Dan conferinta-3992 inquam photos george calin
Foto: Inquam Photos

"Cel mai grav lucru pe care îl putem face în aceste dispute politice este să timorăm o instituţie fundamentală a statului. A început asta domnul preşedinte încă din noaptea protestului, a continuat cerându-i Parchetului General diverse anchete, ca şi când domnul procuror general Augustin Lazăr avea nevoie de vreun ordin, şi o continuaţi dumneavoastră de câteva săptămâni. Eu credeam că domnul preşedinte este comandantul suprem al Armatei, nu şi al procurorilor”, a declarat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a spus că respectă dreptul cetăţenilor care au fost afectaţi de intervenţia forţelor de ordine şi dreptul parlamentarilor din opoziţie de a-i reprezenta, însă ar vrea ca ipocrizia să fie lăsată deoparte.

(...) Respect dreptul fiecăruia dintre cei care se consideră afectaţi de intervenţia forţelor de ordine de a se adresa organelor de anchetă, respect dreptul dumneavoastră de a-i reprezenta, dar haideţi să lăsăm ipocrizia deoparte”, a mai spus Carmen Dan, la dezbaterea moţiunii simple depuse de PNL împotriva sa, pentru modul în care a fost gestionată intervenţia jandarmilor din 10 august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri