Casa de ajutor reciproc „Parlamentul”. Deputatul PSD Sebastian Ghiță a acordat împrumuturi de peste 90 de milioane de euro

Data publicării:
sebastian ghita crop - mfax

O anchetă a ziarului gândul.info arată că 122 de aleşi au dat cu împrumut sume importante de bani. Bani care ajung la rude, prieteni şi la firmele acestora.

Potrivit declaraţiei de avere pe anul trecut, social-democratul Sebastian Ghiţă a acordat un împrumut de peste 90 de milioane de euro.

Beneficiarul este Alexandru Iacobescu, directorul general al postului România TV, deţinut de deputatul PSD. Este o sumă de patru ori mai mare decât toate împrumuturile acordate de toţi aleşii la un loc. În 2012, înainte de a intra în politică, averea sa era estimată la 130 de milioane de euro.

Locul doi în topul aleşilor cu dare de mână este deţinut de către deputatul partidului Forţa Civică, Dan Cristian Popescu. El a împrumutat mai multor persoane 1,65 de milioane de euro. Potrivit declaraţiei de avere, el deţine șapte imobile în capitală, două case de vacanţă în Stale Unite şi mai multe conturi.

În topul aleşilor cu stare care sar în ajutor îl regăsim şi pe deputatul PSD Sergiu Constantin Vizitiu. Cu o avere care cuprinde 13 imobile şi 11 terenuri, social-democratul a acordat împrumuturi de aproape 1,6 milioane de euro.

În rândul senatorilor, cel mai generos creditor este senatorul UDMR Verestoy Attila. Potrivit declaraţiei sale de avere, acesta a acordat împrumuturi de peste 1,6 milioane de euro mai multor societăţi comerciale. Verestoy Attila deţine 85 de hectare de teren, patru apartamente, trei case şi peste 11 milioane de euro în conturi.

În top îl regăsim şi pe senatorul independent Sorin Roşca Stănescu. A împrumutat cu 1,2 milioane euro mai multe firme pe care le deţine şi pe care, spune el, a încercat astfel să le ferească de faliment.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri