Cât a costat transportul cu elicopterul la București pentru senatorul PSD Suceava, care avea dureri de stomac

Data publicării:
virginel iordache psd

Transportul cu elicopterul către București, de la Suceava, pentru senatorul PSD Virginel Iordache a costat 4.400 de euro, arată DSU într-un răspuns pentru MEDIAFAX, precizând că o oră de zbor costă în jur de 1.100 de euro. Senatorul ar fi fost internat pentru enteroviroză.

„Costul estimativ al unei ore de zbor cu elicopterul echipat medical este de 1.100 de euro. Durata zborului pentru transfer pe traseul Iași-Suceava-București-Iași a fost de 4 ore și 18 minute. Echipajul medical a fost alcătuit dintr-un medic și un asistent”, se arată într-un răspuns al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) pentru MEDIAFAX.

La un calcul simplu, transportul senatorului PSD Virginel Iordache, de la Suceava la București cu elicopterul pentru enteroviroză, a costat ușor peste 4.400 de euro.

Potrivit sursei citate, în conformitate cu legislația privind Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență, solicitările de transfer pe cale aeriană din județul Suceava sunt transmise către dispeceratul UPU-SMURD din cadrul Centrului Municipal Integrat pentru Situații de Urgență, iar persoana căreia îi revine întreaga responsabilitate de a informa cu privire la starea pacientului, pentru justificarea transferului aerian, este medicul care face solicitarea.

„După aceasta, medicul din dispecerat stabilește daca un caz poate fi transferat pe cale aeriană, după informarea prealabilă medicului șef UPU-SMURD, iar întreg dosarul cazului este transmis către Punctul de Operare Aeromedicală care poate efectua misiunea”, mai spune DSU.

Presa locală a scris că senatorul PSD Virginel Iordache a fost transportat la București de la Suceava, acuzând dureri de cap, amețeală și diaree. Senatorul a fost consultat şi i s-a spus că nu este nimic grav, dar parlamentarul a insistat să fie transferat cu elicopterul în Capitală.

Senatorul Virginel Iordache scrie pe Facebook că a fost acuzat „de tot felul de netrebnicii” pe care le-ar fi săvârșit în această perioadă. Senatorul precizează că starea sa de sănătate s-a degradat brusc în noaptea de 12 mai, însă în 13 mai a rămas acasă. În 13 mai, febra i-a ajuns la 39,6, iar durerile de cap și de articulații au devenit aproape insuportabile, astfel că a doua zi s-a prezentat la Urgențe la Spitalul „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri