Cât a decis Guvernul să dea lunar celor care devin şomeri din cauza pestei porcine

Data actualizării: Data publicării:
dancila sedinta de guvern inquam george calin 20180905131800_IMG_9509-01
Foto: Inquam/George Călin

Executivul va oferi sprijin lunar de 500 de lei, timp de şase luni, persoanelor care rămân fără locurile de muncă pe care le ocupau în ferme şi societăţi comerciale care desfăşurau activităţi în sectorul creşterii porcilor şi care au fost afectate de virusul pestei porcine, a anunţat, joi, premierul Viorica Dăncilă.

dancila sedinta de guvern inquam george calin 20180905131800_IMG_9509-01
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

„Aşa cum s-a decis în urmă cu două săptămâni, adoptăm o OUG prin care stabilim noi măsuri de sprijin pentru cei care au avut de suferit din cauza virusului pestei porcine africane. Venim astfel în sprijinul persoanelor care îşi pierd locurile de muncă deţinute în societăţi comerciale care desfăşoară activităţi în sectorul creşterii porcilor. Concret, vom oferi o compensaţie financiară neimpozabilă, în valore de 500 de lei pentru fiecare persoană care şi-a pierdut locul de muncă din fermele afectate de pesta porcină africană”, a anunţat joi premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit premierului, sprijinul financiar se va acorda lunar, timp de şase luni, începând cu data încetării contractului individual de muncă, pe lângă indemnizaţia de şomaj şi despăgubiri.

„Consider că este nevoie de acest ajutor complementar celorlalte măsuri de susţinere financiară pentru acest sector, precum şi celor pentru combaterea răspândirii virusului. Prin rectificarea bugetară am asigurat deja numeroase resurse financiare pentru plata despăgubirilor, dar şi pentru achiziţia de materiale destinate controlului şi combaterii răspândirii virusului”, a explicat Dăncilă.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat, joi, că pesta porcină africană evoluează în 207 localităţi din 12 judeţe, cu un număr total de 898 de focare (dintre care 13 în exploataţii comerciale industriale, unul în abatorul aparţinând unei ferme şi unul într-o exploataţie comercială de tip A).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri