Sari la conținut

Cât de unit este USR? Răspunsul lui Cristian Ghinea

În USR sunt reprezentate curente de gândire din tot spectrul politic, iar acest lucru, admit unii lideri ai formaţiunii, nu va putea rămâne fără consecinţe într-un oarecare orizont de timp. Dar care este atmosfera la zi în partid? Invitat în emisiunea 24 de minute, deputatul Cristian Ghinea a oferit câteva detalii interesante.

În spaţiul public au existat discuţii legate de coeziunea Uniunii Salvaţi România, în condiţiile în care partidul s-a născut din rândurile societăţii civile şi în jurul unui set de valori şi principii dincolo de ideologie. "Există niște distincții de finețe, să le spunem. Asta face ca în Uniunea Salvați România să existe și oameni de stânga, oameni de dreapta și oameni pe scara asta conservator-progresistă. De toate nuanțele", recunoştea preşedintele formaţiunii, Nicuşor Dan, cu o lună înaintea scrutinului parlamentar. Pentru USR, cel mai tensionat moment a venit în decembrie, imediat după alegeri, când soţul lui Clotilde Armand a fost exclus din partid.

Care este situaţia în continuare, cât de unit este USR? A explicat Cristian Ghinea, în emisiunea „24 de minute”, de pe Digi24.ro. Fost ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Cioloş, Cristian Ghinea este deputat USR.

„În orice partid mare sunt viziuni diferite, personalităţi diferite, dar vă asigur că ceea ce se întâmplă în aceste zile ne uneşte foarte mult. Pentru că atunci când vezi ce se întâmplă, îţi aduci aminte ce ne-a unit prima oară. Pe noi ne-a unit această idee – lupta anticorupţie, responsabilitate publică, transparenţă, nu ne-au unit stânga, dreapta, viziuni sau mai ştiu eu ce alte subiecte care ne sunt băgate pe gât. Dacă am fi fost aşa relaxaţi şi nu ne ocupam timpul cu chestiuni foarte serioase, atunci probabil că ajungeam şi să ne certăm, să ne gândim mai mult cine-i de stânga, cine-i de dreapta. Această atmosferă irespirabilă, de arbitrariu, nu face decât să ne aducă aminte nou, celor din USR, de ceea ce ne-a unit prima oară. Întotdeauna ce ne uneşte este mai puternic decât ce ne desparte”, a declarat Cristian Ghinea, la „24 de minute”.

Pe aceeași temă