Sari la conținut

Cătălin Cherecheş, suspendat din funcţie la scurt timp după ce a devenit oficial primar

 

”Primăria Baia Mare ne-a comunicat, prin intermediul unei adrese, că a avut loc luni şedinţa extraordinară în care primarul a depus jurământul. Această situaţie determină intrarea în exerciţiu de drept a mandatului. Practic, domnul Cherecheş devine oficial primar ca urmare a alegerilor şi validării de către Judecătorie. Ca urmare a acestui fapt şi luând în considerare încheierea penală a Tribunalului Maramureş. prin care se menţine arestarea preventivă, s-a emis ordinul de suspendare valabil până la încetarea măsurii. Ordinul este valabil începând de astăzi”, a declarat, luni după-amiază, pentru News.ro prefectul de Maramureş, Sebastian Lupuţ.

El a precizat că atribuţiile de primar ale lui Cătălin Cherecheş vor fi preluate de unul dintre cei doi viceprimari.

”Primăria Baia Mare ne-a informat că mâine (n.r. - marţi) a ost convocat Consiliul Local în şedinţă, urmând să se voteze dintre cei doi viceprimari persoana care va avea atribuţii de primar”,  a mai spus Lupuţ.

Ceremonia de învestitură a primarului Cătălin Cherecheş, care s-a desfăşurat în Sala Europa a Primăriei, a început la ora 12.00, cu intonarea imnului naţional şi cu o rugăciune rostită de Prea Sfinţitul Iustin Sigheteanul.

Cherecheş şi-a făcut o cruce la începutul ceremoniei, apoi a depus jurământul de primar.