Cătălin Drulă: Virgil Popescu este ministrul PSD. Îi e frică să stea pe locul destinat lui la moțiunea simplă

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - CONFERINTA - CATALIN DRULA - 26 MAI 2022
Cătălin Drulă, președinte USR. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, „groparul energiei din România, este ministrul PSD”, a declarat marţi liderul USR, deputatul Cătălin Drulă, la dezbaterea moţiunii simple USR „România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu”.

„Mă întreb unde este PSD astăzi că nu prea vă aud în sală. Și constat și o premieră negativă: sunt de șase ani în Parlament, prima dată când unui ministru îi este frică să se așeze pe locul destinat miniștrilor la moțiuni simple.

Virgil Popescu arde gazul de pomană la Ministerul Energiei de trei ani de zile. De trei ani de zile nu poate invoca nici greaua moştenire, nici că n-a avut timp să-şi pună în practică proiectele. Dezastrul energiei în care a ajuns România i se datorează sută la sută şi îi aparţine şi în orice parlament normal la cap un astfel de ministru ar fi demis. (...) Dar voi, PNL şi PSD, sunteţi pe interesul de gaşcă, nu pe interesul celor v-au trimis aici şi care suferă din cauza ministrului Virgil Popescu”, a declarat Cătălin Drulă.

El a susţinut că Virgil Popescu „este ministrul PSD”, avertizând încă că acest lucru va fi ţinut minte de electorat.

„Îi văd pe cei de la PSD cu capul în jos. Voi îl ţineţi ministru. Este un ministru PSD. Virgil Popescu, groparul energiei din România, este ministrul PSD. Dar nu-i nimic, că românii nu uită. Asta de mâine, când o să-l apăraţi pe Virgil, vă ţin minte. O să vină şi pentru voi şi pentru ei ziua decontului. Se apropie, v-o garantez eu”, a adăugat deputatul USR.

Camera Deputaţilor dezbate, marţi, moţiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Moţiunea simplă este intitulată „România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu".

În moţiune, USR susţine că orice zi în plus în care Virgil Popescu este ministru înseamnă „încă o oră de frig pe care românii o vor îndura la iarnă”.

„Virgil Popescu este un izvor nesecat de nepricepere. Este emblema acestui guvern eşuat, format din băieţi nu prea deştepţi. Iar acest lucru se vede în facturile fiecărui consumator din România. A început să se vadă dureros pe cardul angajaţilor din industria prelucrătoare. Şi se vede în datoria de la buget pe care Guvernul României o are de achitat companiilor furnizoare de energie electrică: 40 de miliarde de lei - chiar dacă în ultimele săptămâni s-au jucat cu această cifră mai ceva ca la ruletă”, se menţionează în document.

Moţiunea a fost depusă în 1 septembrie de USR, fiind susţinută şi de deputaţii independenţi aparţinând Dreptei.

Liderul AUR, deputatul George Simion, a precizat atunci că şi partidul pe care îl conduce susţine acest demers, arată Agerpres.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri