Cătălin Ivan, PSD: Ne menținem poziția, nu au existat probe în cazul Năstase, este o declarație asumată de întreg partidul

Data publicării:
catalin ivan - 4839885-Mediafax Foto-Stefan Micsik-4

„Noi ne menținem poziția, pentru că sunt evidente...Toată argumentația Curții și ce au scris negru pe alb judecătorii la prima condamnare, motivarea, arată foarte clar că nu au existat probe directe care să-l acuze pe Năstase de ceva și totuși a făcut pușcărie”, a argumentat la Digi24 purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan.

Întrebat despre afirmațiile președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, care l-a acuzat pe premier că prin declarațiile sale contribuie la decredibilizarea justiției, Cătălin Ivan a replicat că „cel care a decredibilizat judeiția a fost Traian Băsescu în cei nouă ani când a încercat să controleze justiția”. Traian Băsescu a spus public care sunt cheile prin care poți controla justiția, a recunoscut că sună procurorii, regimul lui a fost puternic și pentru că el a avut această obsesie de a controla justiția, a argumentat Cătălin Ivan.

Întrebat dacă îl va sfătui pe premier să-și retracteze declarațiile anterioare, purtătorul de cuvânt al PSD a subliniat că „președintele PSD a spus ceea ce gândesc 99,9% dintre membrii PSD și nu numai. Este o declarație asumată nu numai de Victor Ponta, ci de întreg partidul”, a punctat Cătălin Ivan.

El a recunoscut însă că „acum justiția trebuie repusă în drepturi și recredibilizată, iar toate încercările de politizare trebuie blocate”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri