Cătălin Predoiu: Declarațiile procurorului general Tiberiu Nițu sunt „imprudente” și „regretabile”

Data publicării:
predoiu-6

Am privit foarte atent contextul. A fost o declarație făcută înainte de a intra la CSM și, din câte știu, înainte de ședința Inspecției Judiciare. O declarație imprudentă, din mai multe puncte de vedere. Contextul era o dezbatere politică aprinsă între doi oameni politici, iar procurorul general a făcut un pas în această dezbatere, după părerea mea, expunându-se unor riscuri de a fi atras într-un dialog politic unde nu are ce să caute”, a spus Cătălin Predoiu, prim-vicepreședinte al PDL.

Pe de altă parte, a făcut-o înainte de ședința secției de procurori, care l-a dezavuat. Punctul de vedere al secției de procurori a fost complet diferit de cel al procurorului general. (O declarație, n.r.) regretabilă, după părerea mea, și tactic prost ales momentul, și din punct de vedere al principiilor. A depășit, după părerea mea, o limită acceptabilă”, a adăugat el.

Nici în ceea ce mă priveşte, nici în ceea ce îi priveşte pe alţi colegi, eu unul nu mă simt afectat, nu mă simt ameninţat în vreun fel, eu îmi cunosc capacităţile, cunosc dispoziţiile legale care mă protejează ca magistrat. Sunt politicieni şi fiecare politician are, zic eu, strategia lui”, a declarat Tiberiu Niţu, procurorul-șef al Parchetului de pe lângă Înalta Curet de Casație și Justiție, în primul său interviu la un post de televiziune.

În ceea ce privește afirmațiile premierului Victor Ponta, care a declarat că Adrian Năstase a fost condamnat politic și că situația sa este comparabilă cu cea a Iuliei Timoșenko, în Ucrania, Cătălin Predoiu a spus: „Dacă Victor Ponta era doar un membru de partid, fără funcție, poate chiar parlamentar, dar fără a a exercita atribuții, inclusiv de reprezentare a statului român, în limita compeptențelor, puteai să spui că sunt declarații politice. Dar este premierul României și este premierul unei țări care are un mecanism de cooperare și verificare, premierul unei țări care este în focurile dezbaterii legate de Schengen, de credibilitatea noastră externe, după părerea mea este o imensă greșeală care o să atârne foarte greu în cariera domnului Ponta”, a spus Cătălin Predoiu.

În ceea ce-l privește pe ministrul Marilor Proiecte, Dan Șova, care, la Digi24, a declarat că susține afirmațiile premierului, Cătălin Predoiu a comentat: „Dan Șova e în continuare avocat, nu înțelege ce înseamnă să fii ministru (...) Acești oameni nu înțeleg pe ce scaune se află, nici domnul Ponta, câteoddată, nici domnul Șova”.

Ministrul afirmase, tot la emisiunea Imparțial, că că este de acord cu afirmația premierului Victor Ponta, potrivit căruia fostul prim-ministru Adrian Năstase a fost condamnat politic. „Poate să se supere CSM!”, a subliniat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri