Sari la conținut

Cătălin Predoiu: Demisia președintelui ar fi o eroare

Consider că ar fi o eroare ca preşedintele să-şi dea demisia, ar fi o destabilizare a vieţii politice, ar fi un gest care nu ar avea temei, ar fi o oportunitate pentru cei care declară că vor justiţie şi vor aflarea adevărului, dar nu lasă justiţia să-şi urmeze cursul până să dea verdictul, sunt doar oameni care vizează o scurtătură către Cotroceni. Cotroceniul are o singură poartă, votul popular, nu peste gard, prin scurtături politice aşa cum visează Geoană, Tăriceanu şi Ponta", a spus Cătălin Predoiu într-o conferinţă de presă.

În opinia sa, cazul Bercea cuprinde trei planuri, un plan judiciar, un plan de atac al justiţiei de către mafia din România şi un plan prin care unii politicieni pe funcţii mari dau lecţii despre justiţie.

Trebuie să oprim lumea interlopilor să acapareze societatea românească, în acelaşi timp, în acest context, am remarcat din nou demagogia şi politicianismul unor lideri pe funcţii mari, dar care sunt oameni politici mici. L-am văzut pe domnul Geoană discutând despre demisii şi dând lecţii despre justiţie, nici până astăzi domnul Geoană nu a explicat societăţii româneşti ce era cu acele imagini din 2009 în care primea bani în biroul Senatului, ca şef al Senatului. Nici până astăzi nu a explicat clar ce discuta în campania prezidenţială cu domnul Sorin Ovidiu Vîntu”, a spus Cătălin Predoiu, citat de Mediafax.

El a arătat că şi Călin Popescu Tăriceanu dă lecţii despre justiţie şi cere demisii deşi nu a explicat de ce trimitea bileţele roz preşedintelui Traian Băsescu ca să intervină la Parchet.

L-am văzut, de asemenea, pe domnul Tăriceanu vorbind despre demisii şi dând lecţii despre justiţie, nu mai târziu de câteva zile de când a sfidat voiţa poporului pe motiv că Senatul a fost atacat cândva de către preşedinte. E acelaşi domn Tăriceanu care invita pe ministrul Macovei, în propriul cabinet, ca să facă lobby, ca să nu spun trafic de influenţă, pentru prietenul domniei sale, domnul Patriciu, e acelaşi domn Tăriceanu care trimite bileţele roz preşedintelui ca să intervină la Parchet. Domnul Tăriceanu nu are autoritatea morală şi politică să dea lecţii despre justiţie”, a mai spus Cătălin Predoiu.

În opinia sa, „vedeta acestui cor al demagogilor” este premierul Victor Ponta, care dă lecţii despre justiţie şi cere demisii.

Domnul Ponta trebuie să dea lecţii doar după ce lămureşte ce a discutat cu tânărul procuror Panait, după ce lămureşte ce s-a discutat în biroul domniei sale de prim-ministru de către domnul Duicu şi după ce îşi asumă bărbăteşte furtul intelectural, plagiatul”, a adăugat Cătălin Predoiu.