Cătălin Predoiu: „La cum îl știu eu pe dl. Boc, în mod normal ar rămâne în PDL”

Data publicării:
EMIL BOC-Mediafax Foto-Victor Ciupuliga

„La cum îl știu eu pe dl. Boc, da, în mod normal ar rămâne în PDL”, a spus Cătălin Predoiu. „Eu îl respect pe dl. Boc, mi-a fost premier, m-a sprijinit ca ministru al Justiției, m-a sprijinit ca ministru al Afacerilor Externe, m-a rugat să preiau un al doilea portofoliu la un moment dat, moment greu pentru PDL, am lucrat bine cu domnia sa, aștept să lucrez bine cu domnia sa, sunt încrezător în acest drum viitor al partidului”, a spus fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, în emisiunea „Kilometrul 0” de la Digi24.

Fundația Mișcarea Populară are programat pentru duminică o dezbatere la Cluj-Napoca, la care participă și președintele Traian Băsescu. Acesta a sosit de sâmbătă la Cluj-Napoca și a fost întâmpinat de primarul Emil Boc.

Întrebat despre relația PDL cu președintele Traian Băsescu, prim-vicepreședintele PDL a evitat un răspuns tranșant, dar a subliniat că PDL și-a păstrat același obiective ca și la început. „Nu văd cu ce a greșit acest partid față de electoratul său”, a punctat Cătălin Predoiu.

Întrebat despre comisia „Nana”, fostul ministru al Justiției a spus că este „o diversiune marca Victor Ponta”, prin care premierul a încercat să acopere un subiect politic cu altul. „După cum știți, dl președinte s-a exprimat la adresa mea, aici nu e vorba de a câștiga ceva, lucrurile sunt lămurite”, a comentat Predoiu la observația că nu vrea să intre în conflict cu președintele.

„Fac un efort de a-mi lărgi notorietatea” 

Cătălin Predoiu crede că PDL este un partid solid, cu o orientare clară: „Am avut o creștere importantă, vom avea o creștere importantă, noi ne continuăm parcursul solid, principiul nostru este de a ne îndrepta din ce în ce mai vehement, mai intens, împotriva USL, pentru că această guvernare face mult rău”.

„În același timp, avem grijă ca acest partid să rămână unul integru, avem grijă ca membrii săi să fie respectați și cred că mitingul de azi a demonstrat și forța pe care partidul o are”, a adăugat Predoiu.

În contextul frământărilor din partid, Cătălin Predoiu a precizat că supărarea deputatului Cezar Preda, care a demisionat din toate funcțiile deținute în partid, se explică prin faptul că a pierdut alegerile pentru șefia grupului de la Cameră și a considerat că e cazul să ia o pauză. Dar Cezar Preda rămâne în continuare în partid. „Contez pe el în campania pentru alegerile prezidențiale”, a spus Cătălin Predoiu, la Digi24.

„Fac un efort intens de a-mi lărgi notorietatea”, a mărturisit Cătălin Predoiu, întrebat ce i se pare cel mai greu din postura de candidat la alegerile prezidențiale. „Cred că e un obstacol care poate fi trecut, îmi place să iau contact cu oamenii, mă încălzește această relație, mă întărește”, a afirmat Predoiu. „Cred că pentru a deveni președinte ai nevoie și de un proiect pentru România. Nu într-un război fratricid, ci pe baza unor valori”, a punctat Cătălin Predoiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri