Cătălin Predoiu: Mai e încă în funcție domnul Dragnea sau va rămâne, precum domnul Fenechiu, până în ultima clipă?

Data publicării:
catalin predoiu

Ce observ eu e că avem un guvern care își împarte agenda între Palatul Victoria, sediul televiziunilor și sediul DNA. Cred că le e foarte greu să guverneze în aceste condiții. Dincolo de această ușoară ironie, lucrurile sunt triste, pentru că e trist să vezi cum propriul guvern se încolonează, aproape, către instituții de justiție pentru a da socotoeală de fapte mai vechi sau mai noi”, a spus Cătălin Predoiu la emisiunea Imparțial de la Digi24.

„Nu văd cum poate să asigure acest guvern o capacitate de guvernare atâta timp cât e măcinat de probleme judiciare, lăsând la o parte stângăciile, plus fisurile politice, care sunt evidente între cele două partide. Este o zi care confirmă faptul că încă nu avem o soluţie pentru România”, a declarat prim-vicepreședintele Partidului Democrat Liberal.

Pe mine, ca cetăţean, mă îngrijorează faptul că vicepremierul țării are în spate  probleme care pot să afecteze actul guvernării și credibilitatea. România depinde foarte mult de credibilitatea pe care o are în ceea ce privește succesul politicilor economice, ori această credibilitate este subminată, făcută praf, de un guvern care nu face decât să meargă din gard în gard cu aceste probleme penale nu numai penale, ci și administrative”, a adăugat Cătălin Predoiu.

Totodată, el a mai spus că România trebuie să menţină un drum drept, de pe care a ieșit anul trecut, și că întâlnirile cu liderii importanți sunt un semn de normalitate și nu ar trebui să reprezinte un succes al guvernului Ponta.

Câştigăm alegerile cum le câștigăm, promisiuni plus mită electorală, după care ajungem în Parlament şi facem acolo ce vrem. Oamenii trăiesc foarte greu, oamenii de afaceri au probleme în a-şi conduce afacerile legal şi profitabil”, a mai spus Cătălin Predoiu.

Întrebat dacă Liviu Dragnea ar trebui să-și dea demisia, el a răspuns cu o întrebare.

Vorbim întotdeauna de o prezumție de nevinovăție în ceea ce privește aspectele juridice. În ceea ce priveşte aspectele politice trebuie să vorbim de o prezumţie de reputaţie publică. Nefiind trecută în lege, ar trebui să fie pusă în aplicare, informal, de şeful Guvernului. Nu e vorba acolo doar de un cetăţean, ci de un domn care reprezintă alţi cetăţeni, lucrurile trebuie să fie în afară de orice dubiu. Domnul prim-ministru Ponta a greşit grav acceptând pe lista Guvernului o serie de persoane care se bucură de prezumţia de nevinovăţie, dar par a nu avea o bună reputaţie din moment ce de ei atârnă tot felul de lucuri din trecut. Mai e încă în funcție domnul vicepremier, sau va rămâne precum domnul Fenechiu, până în ultima clipă? Nu mai e cazul de discuție”, a susținut fostul ministru al Justiției.

El a adăugat că persoanele care intră în sala Guvernului ar trebui să fie curate „la fel ca soarele de pe cer”, dacă se poate.

Președintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a fost chemat, astăzi, la sediul DNA, pentru ca procurorii să îi prezinte materialul de urmărire penală în dosarul fraudării referendumului pentru demiterea președintelui suspendat, organizat în urmă cu exact un an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri