Cătălin Predoiu, mesaj pentru actualul ministru al Justiției: Nu îți garantează funcția adevărul absolut

Data publicării:
catalin predoiu face o declarate de presa . fotografie luata de jos
Cătălin Predoiu FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Mecanismul de Cooperare și Verificare are șanse mici să fie ridicat anul acesta, deși teoretic acest lucru ar fi fost posibil. Fostul ministru al Justiției a explicat pentru Digi24 că atât proiectul privind desființarea Secției Speciale de investigare a magistraților, cât și cel privind reforma legilor justiției erau elaborate de anul trecut și ar fi putut fi promovate în această sesiune parlamentară. Modificările aduse de actualul ministru și viziunea diferită a partidelor din coaliție asupra proiectelor face ca ridicarea MCV să rămână un deziderat pentru anul viitor.

„Noi ar fi trebuit până la ora asta să fi avut aprobat în Parlament proiectul pentru desființarea SIIJ și proiectele privind refacerea legilor justiției. Ar fi fost fezabilă ridicarea MCV, sau cel puțin un anunț făcut de Comisia Europeană, dacă aceste două obiective ar fi fost îndeplinite”, a spus Cătălin Predoiu.

„Când se va întâmplă acest lucru? Depinde doar de minister și de Parlament. Nu se poate finaliza de la sine dacă nimeni nu face nimic, e un obiectiv care nu va fi atins. Nu vreau să fiu greșit înțeles, eu nu dau sfaturi nimănui și nu fac recomandări de pe poziția ex catedra, nimic nu oprește că partidele din coaliție să se alinieze viziunii ministrului, dar ministrul trebuie să vină să explice, să convingă.

Iar dacă acest lucru nu e posibil, să discute, să negocieze, să facă un compromis rezonabil care nu compromite, cu privire la soluțiile tehnice, pentru că în măsură în care vezi că ceilalți parteneri au obiecții cu argumente și de ordin juridic, și de ordin politic, și de ordin moral, atunci poate e bine să te întrebi dacă nu ceilalți au dreptate. Nu îți garantează funcția publică faptul că deții adevărul absolut”, a mai spus Predoiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri