Cătălin Predoiu: Victor Ponta nu mai poate rămâne premier

Data publicării:
catalin predoiu

"Suntem alături de președintele Klaus Iohannis în acțiunea sa politică de a reda demnitatea României și cetățenilor ei. Victor Ponta nu mai poate rămâne în funcția de premier. Se află într-o situație gravă, imorală și nedemnă. Premierul României este acuzat de spălare de bani. Este o infracțiune foarte gravă, care îi afectează nu numai propria-i imagine, ci și imaginea României. Victor Ponta a respins cererea legitimă a președintelui Klaus Iohannis. Prin acest gest, Victor Ponta sfidează românii. Victor Ponta pretinde că numai Parlamentul îl poate demite așa cum, odinioară, Nicolae Ceaușescu susținea că numai Marea Adunare Națională îl poate demite într-un moment în care românii se aflau în stradă și îi cereau acest lucru", a afirmat prim-vicepreședintele PNL.

Cătălin Predoiu a adăugat că "Victor Ponta este într-o eroare și că a fost de două ori demis de către cetățenii României". "Prima dată în 16 noiembrie anul trecut, când a fost concediat clar printr-un vot rușinos pentru domnia sa. A doua oară astăzi, prin vocea președintelui Klaus Iohannis, cel mai legitim om politic al momentului, care se bucură de suportul popular a peste 70% dintre cetățenii României. Dacă Victor Ponta se gândește puțin la România, la faptul că ea este deasupra noastră, a tuturor, și nu pune înainte propriile interese și interesele PSD, pleacă prin demisie din funcție astăzi", a spus Predoiu.

El a adăugat că "demisia lui Ponta este necesară și pentru a salvgarda ideea de lege, justiție și stat de drept".

"Demisia lui Ponta este un act absolut necesar pentru demnitatea și interesele externe ale României. În acest moment, diplomația noastră este blocată de explicațiile pe care fiecare ambasador este obligat să le ofere partenerilor externi. Cum poate explica un ambasador faptul că premierul României este acuzat de spălare de bani?", a adăugat Cătălin Predoiu.

Totodată, Cătălin Predoiu a lansat, din partea PNL, un apel către ''toate forțele politice responsabile" și către ''toți parlamentarii responsabili" să sprijine moțiunea de cenzură depusă vineri de liberali în Parlament. El a făcut un apel și la societatea civilă să se alăture PNL și președintelui Klaus Iohannis în cererea de demisie a premierului Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri