Cătălin Striblea: Tudose forțează demisia lui Carmen Dan. Mutarea este acum la Dragnea

Data publicării:
carmen dan
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Jurnalistul Cătălin Striblea, realizatorul matinalului de la DigiFM, afirmă că ministrul de Interne Carmen Dan se află într-o poziție delicată, după ce premierul Mihai Tudose a declarat public că aceasta l-a mințit. Striblea a vorbit, în direct la Digi24, despre posibilitatea ca ministrul să demisioneze și despre ce ar implica un astfel de scenariu în relația lui Dragnea cu Tudose. 

carmen dan
Foto: Inquam Photos

„Dacă ar lăsa-o Liviu Dragnea. Tudose e politician experimentat, a prins-o pe doamna Dan, a avut informațiile necesare. Probabil că a vrut de mult să o zboare de acolo. Competența doamnei Dan este bine cunoscută, probabil de la nivelul Guvernului până la polițiști. 

Povestea azi dimineață cineva la emisiune că este absolut înfiorător și comic ceea ce discută polițiștii de rând pe grupurile lor profesionale. Polițiștii discută și ei despre chestiunea aceasta, ce se întâmplă cu doamna Dan, și oamenii râd, dar după râs te apucă jalea. Doamna Dan are o pălărie mai mare decât poate duce, în fruntea acestui minister, un minister teribil de complicat. 

Carmen Dan este într-o situație în care în orice guvern al lumii trebuie să pleci, pentru că în momentul în care premierul spune că a fost mințit de unul dintre ministri, nu mai ai șanse să te împaci, nu poate să-și ia vorbele înapoi.  Deci, practic îi forțează demisia. Mutarea este la Dragnea, care trebuie să găsească un înlocuitor. Probabil că și Tudose va trebui să sacrifice ceva”, este de părere jurnalistul.

Moderator: Polițiștii comentează ce se întâmplă în MAI. Fac referire la mușamalizare?

Cătălin Striblea: „Asta nu ne-au spus ascultătorii noștri. Aici e una dintre cele două mari probleme. E strigator la cer cu ce se întâmplă cu acest caz din 2016. Poliția română trebuie să vină cu răspunsuri: cine a mușamalizat cazul, ce au știut șefii, s-au făcut presiuni asupra femeii să își retragă plângerea, cum a scăpat omul și a rămas în poliție. Asta e marea problemă. Nimeni nu răspunde clar.

Mă așteptam ca până la ora asta atât Tudose, cât și Dan, dar nu doar ei, ci și noi, să fi știut răspunsurile la aceste întrebări. Nimeni dintre ei, uitați cum se joacă, nu a venit într-o conferință de presă să răspundă la aceste întrebări”, a observat jurnalistul. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri