Sari la conținut

Cazul ANAF, o nouă ofensă la adresa lui Dragnea: Tudose, tentat să asculte de Grindeanu

Relaţie tensionată între premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD Liviu Dragnea din cauza şefului ANAF, scrie Hotnews.

TUDOSE MINISTRI PARLAMENT 170629_PLEN_CABINET_TUDOSE_11_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit unor surse PSD citate de publicaţia online, Tudose ar avea în vedere schimbarea lui Bogdan Stan, însă şeful său de partid se opune. Înlocuirea din funcţie a şefului ANAF ar avea la bază nemulţumirile create de scăderea încasărilor bugetare, iar potrivit Hotnews Stan ar fi fost convocat la o discuţie cu premierul chiar în cursul zilei de azi, la ora 15.00. 

Hotnews precizează că Bogdan Stan este "un funcţionar ce a avut în trecut legături cu firma TelDrum, apropiată de Liviu Dragnea". 

Interesant de semnalat, în context, este faptul că şi Sorin Grindeanu şi-a exprimat nemulţumirile faţă de ANAF, iar înainte de a părăsi Palatul Victoria l-a sfătuit pe înlocuitorul său să ia taurul de coarne.

Astfel, în conferința de bilanț a celor aproape șase luni de guvernare, premierul Sorin Grindeanu a fost cât se poate de explicit: „De ce, în condițiile în care consumul a crescut cu 7%, încasările din TVA, înainte de rambursări, sunt -7%? De ce încasările la accize au scăzut, la patru luni, cu 6,8%, în condițiile în care consumul de produse accizabile a crescut cu 6,5%? Cum se face că avem cea mai mare creștere economică din UE, 5,7%, dar încasările la impozitul pe profit au scăzut cu 5,9%? Aceste întrebări le-am pus, în urmă cu două săptămâni, celor de la ANAF. Îl îndemn pe domnul viitor prim-ministru Mihai Tudose (...) să se uite foarte atent la aceste lucruri, să schimbe echipa de la ANAF dacă vrea să îmbunătățească”, a spus Grindeanu. Detalii AICI.

În cursul zilei de azi, Antena 3 a descris, citând surse, dimensiunea disensiunilor dintre premier şi şeful PSD. Mihai Tudose l-ar fi sunat pe Liviu Dragnea, la trei zile de la depunerea jurământului în calitate de premier, spunându-i liderului PSD că nu doreşte să răspundă la comenzile date de partid şi nici nu va pune în aplicare programul de guvernare în termenii existenţi, transmite Antena 3. Detalii AICI.