Cazul ANAF, o nouă ofensă la adresa lui Dragnea: Tudose, tentat să asculte de Grindeanu

Data publicării:
TUDOSE MINISTRI PARLAMENT 170629_PLEN_CABINET_TUDOSE_11_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Relaţie tensionată între premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD Liviu Dragnea din cauza şefului ANAF, scrie Hotnews.

TUDOSE MINISTRI PARLAMENT 170629_PLEN_CABINET_TUDOSE_11_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit unor surse PSD citate de publicaţia online, Tudose ar avea în vedere schimbarea lui Bogdan Stan, însă şeful său de partid se opune. Înlocuirea din funcţie a şefului ANAF ar avea la bază nemulţumirile create de scăderea încasărilor bugetare, iar potrivit Hotnews Stan ar fi fost convocat la o discuţie cu premierul chiar în cursul zilei de azi, la ora 15.00. 

Hotnews precizează că Bogdan Stan este "un funcţionar ce a avut în trecut legături cu firma TelDrum, apropiată de Liviu Dragnea". 

Interesant de semnalat, în context, este faptul că şi Sorin Grindeanu şi-a exprimat nemulţumirile faţă de ANAF, iar înainte de a părăsi Palatul Victoria l-a sfătuit pe înlocuitorul său să ia taurul de coarne.

Astfel, în conferința de bilanț a celor aproape șase luni de guvernare, premierul Sorin Grindeanu a fost cât se poate de explicit: „De ce, în condițiile în care consumul a crescut cu 7%, încasările din TVA, înainte de rambursări, sunt -7%? De ce încasările la accize au scăzut, la patru luni, cu 6,8%, în condițiile în care consumul de produse accizabile a crescut cu 6,5%? Cum se face că avem cea mai mare creștere economică din UE, 5,7%, dar încasările la impozitul pe profit au scăzut cu 5,9%? Aceste întrebări le-am pus, în urmă cu două săptămâni, celor de la ANAF. Îl îndemn pe domnul viitor prim-ministru Mihai Tudose (...) să se uite foarte atent la aceste lucruri, să schimbe echipa de la ANAF dacă vrea să îmbunătățească”, a spus Grindeanu. Detalii AICI.

În cursul zilei de azi, Antena 3 a descris, citând surse, dimensiunea disensiunilor dintre premier şi şeful PSD. Mihai Tudose l-ar fi sunat pe Liviu Dragnea, la trei zile de la depunerea jurământului în calitate de premier, spunându-i liderului PSD că nu doreşte să răspundă la comenzile date de partid şi nici nu va pune în aplicare programul de guvernare în termenii existenţi, transmite Antena 3. Detalii AICI.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri