Cazul Bejinariu. Președinția: E inadmisibil! Replica lui Liviu Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
eugen bejinariu

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, spune că respingerea cererii de urmărire penală a fostului ministru Eugen Bejinariu dovedeşte încă o dată „dispreţul” majorităţii parlamentare faţă de justiţie, considerând că este „inadmisibil” ca senatorii şi deputaţii să se erijeze în judecători. Sunt „cuvinte cam grele”, a fost reacția președintelui PSD, Liviu Dragnea.

„Votul de astăzi (marţi - n.r.) din Parlament în cazul cererii de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu dovedeşte încă o dată dispreţul majorităţii faţă de Justiţie. Este inadmisibil ca unii deputaţi şi senatori să se erijeze în judecători şi să hotărască prin vot blocarea actului de justiţie”, a spus Dobrovolschi pentru News.ro.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui afirmă că şeful statului a afirmat în multe rânduri că instanţa este singura abilitată să se pronunţe în legătură cu vinovăţia sau nevinovăţia unei persoane, iar acest principiu „nu este negociabil”.

„Faptul că majoritatea parlamentară nu înţelege să acţioneze conform normelor care stau la baza statului de drept duce la accentuarea scăderii încrederii cetăţenilor în Legislativ”, a mai spus Mădălina Dobrovolschi.

Președintele PSD Liviu Dragnea a comentat această reacție: „Sunt cuvinte cam grele”, a spus el.

„Dacă domnul preşedinte vrea să fim parteneri în acest demers de modificare a Constituţiei, aşa cum a spus în noiembrie 2014, cu tot dragul vom modifica Constituţia şi, printre alte prevederi, să scoatem şi această prevedere cu privire la imunitate”, a mai spus președintele PSD.
El a adăugat că a votat pentru ridicarea imunității lui Eugen Bejinariu și că le-a cerut social-deputaților să facă același lucru.

„Le-am cerut colegilor mei să voteze în conformitate cu legea, probabil că au ascultat argumente şi dintr-o parte şi din alta şi observând numărul masiv de voturi «împotrivă», au votat de la toate partidele în sensul ăsta. Nimeni în astfel de situaţii nu se poate impune. E un vot total secret şi, când e vorba de persoane, deputaţii şi senatorii au cu totul şi cu totul altă abordare. Nu pot să îi forţez să stea toţi cu bilele la vedere”, a completat preşedintele PSD.

Camera Deputaţilor a respins, marţi, cererea de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu.

Rezultatul votului a fost 88 de voturi pentru, 183 împotrivă şi două abţineri. Votul a fost secret, exprimat cu bile.

PNL şi USR au anunţat că vor vota pentru urmărirea penală a lui Eugen Bejinariu, PSD, ALDE şi PMP nu s-au exprimat, iar UDMR a criticat cererea procurorilor, fără însă a preciza ce poziţie vor avea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri