Cazul „special” Ponta, lăsat Comitetului Executiv al PSD

Data actualizării: Data publicării:
ponta profil fb

Ultimele evoluții în cazul Victor Ponta - inclusiv noul dosar în care fostul premier a fost plasat sub control judiciar și cererea acestuia de candidatură pe listele PSD - vor fi discutate în ședința Comitetului Executiv convocată pentru 15-16 septembrie.

ponta profil fb-1

„Pe lângă invitația publică, îi vom trimite și o invitație oficială”, a precizat președintele PSD, Liviu Dragnea, la încheierea ședinței Biroului Permanent Național al PSD.

„În ceea ce privește prevederea din Codul de integritate, vom discuta în CEx pentru că Victor Ponta este un caz special. Va trebui să luăm o decizie, dar opinia mea este că Victor Ponta trebuie să fie pe liste”, a declarat Dragnea.

Referitor la noul dosar deschis de procurori pe numele fostului premier PSD, liderul social-democraților a declarat că „Victor Ponta nu-l putea pune pe Sebastian Ghiță pe liste” și că „poate” informațiile ajunse la anchetatori „sunt greșite”.

Liderul PSD a mai spus că s-a văzut cu Victor Ponta și că urmează să mai aibă loc astfel de întâlniri „astăzi sau mâine”. „Să începem să colaborăm așa cum așteaptă toată lumea și cum este firesc să se întâmple”.

Potrivit Codului de integritate al PSD, nu pot beneficia de susținerea politică a partidului pentru ocuparea vreunei funcții politice sau administrative alese sau numite persoanele care „se află în stare de arest preventiv, arest la domiciliu, control judiciar pentru orice tip de infracțiune”.

Deja au apărut însă voci în PSD care spun că lui Victor Ponta i se poate da „o derogare” de la Codul de integritate. „E un cod de integritate făcut de către PSD şi se poate da derogări pentru ca Victor Ponta să poată candida la parlamentare. Mai ales că acum se fac arestări şi puneri sub acuzare asupra unor oameni care deranjează”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, ea însăși trimisă în judecată de DNA într-un dosar de corupție.

Fostul premier PSD a fost plasat, marţi, sub control judiciar pentru 60 de zile, de către procurorii DNA, sub acuzaţiile de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani. Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la un om de afaceri pentru a organiza vizita unei personalităţi politice străine, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri