CCR a decis. Statutul aleșilor este neconstituțional

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-06-14h28m13s57

Este vorba despre articolul 19, care se referă la faptul că parlamentarul care se află în  conflict de interese, care nu atacă decizia ANI prin care se constată conflictul de interese, să nu participe la lucrări timp de 30 de zile. Judecătorii au decis că articolul e neconstituțional pentru că ar împiedica exercitarea continuă a mandatului unui deputat sau senator. 

Ședința a durat circa trei ore. 

Curtea Constituţională a discutat a doua sesizare făcută de parlamentarii PDL împotriva statutului senatorilor şi deputaţilor. 

Principala obiecţie era că în statut s-a menţinut soluţia sancţionării disciplinare pentru parlamentarii aflat în conflict de interese, reducând doar pedeapsa de la 6 luni la o lună.

„Pe preaderare, chiar ni se recomanda să avem un cod de conduită, dar nu a existat voință politică din partea lui Traian Băsescu să convingă grupurile politice să facă acest lucru. Împreună cu cei de la PDL, care au învățat din greșelile trecutului, cu toții vom putea face un cod de conduită și regulamente moderne”, a declarat Valeriu Zgonea, presedintele Camerei deputaților.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri