CCR decide dacă preşedintele în funcţie poate să susţină un partid în campanie. Judecătorii discută şi despre refuzul premierului de a acorda decoraţii foştilor şefi ICR

Data publicării:
ccr-6

Judecătorii Curţii Constituţionale decid miercuri dacă preşedintele României poate sau nu să susţină un partid în campania electorală. Premierul Victor Ponta este cel care s-a plâns Curţii de faptul că Traian Băsescu s-a îmbrăcat într-un tricou alb cu iniţialele Partidului Mişcarea Populară şi a anunţat public numele partidului pe care îl va vota în 25 mai.

Curtea trebuie să precizeze şi dacă gestul lui Traian Băsescu a generat un conflict între Guvern şi Preşedinţie.

În decizii anterioare, judecătorii au apreciat că preşedintele poate exprima opinii şi opţiuni politice, iar acestea se încadrează în limitele libertăţii de exprimare.

Curtea decide miercuri şi cu privire la plângerea depusă de Traian Băsescu referitoare la refuzul lui Victor Ponta de a contrasemna decretele de decorare a fostei echipe de la vârful Institutului Cultural Român. Este vorba de Horia-Roman Patapievici, Tania Radu, Mircea Mihăieş şi Dan Croitoru. Cei patru au condus ICR din 2005 până în 2012.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri