Ce a decis Dragnea legat de banii primăriilor. Reacția edililor

Data actualizării: Data publicării:
dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, dă asigurări că primăriile și consiliile județene vor avea cel puțin la fel de mult bani ca în bugetul de anul trecut.

Anunțul a fost făcut după o întâlnire cu primarii de municipii, care a durat mai bine de trei ore.

Eu le-am spus că în discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții Guvernului și cu membri ai Parlamentului sunt asigurări de la Guvern că vor avea cel puțin bugetele pe care le-au avut anul trecut și o mare parte din municipii vor avea bugete mai mari, inclusiv cu cheltuielile sociale, iar la județe și comune vor fi bugete mai mari. Este o creștere de 27 la sută în toată administrația locală din cota defalcată de TVA”, a spus Liviu Dragnea.

Vor fi niște modificări. Guvernul va suplimenta de la bugetul de stat acolo unde un municipiu sau orice localitate care nu poate acoperi - deci se mărește cota care rămâne la localități la 60 la sută, se pune... în sfârșit, deci Guvernul va aloca sumele necesarae, dacă cumva vreo localitate nu poate acoperi”, a adăugat el.

În ceea ce priveşte acuzaţiile Gabrielei Firea conform cărora primăria Capitalei pierde 25% din buget, liderul PSD a declarat că primarii de sectoare împreună cu primarul general trebuie să aibă joi o întâlnire în care să stabilească de comun acord cum îşi împart banii. Potrivit lui Robert Negoiţă, întâlnirea ar urma să aibă loc la Ministerul Finanţelor.

Trebuie să se ducă la o întâlnire toţi primarii de sectoare şi doamna primar general mâine la Ministerul de Finanţe. Pe mine mă interesa ca bugetul pentru toată Capitala să crească şi creşte, iar cum se împart banii între Primăria Capitalei şi primarii de sectoare trebuie să decidă ei şapte, cu argumente, cu atribuţii, cu competenţe, cu proiecte pe masă. Cei şapte să decidă, pentru că s-au mai întâlnit o dată. Cei şase primari de sector au semnat o hârtie către Ministerul de Finanţe. Să mai facă o întâlnire şi împreună să hotărască. Din punctul meu de vedere, cum decid ei aşa vom aproba şi în Parlament”, a spus Liviu Dragnea.

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, spune însă că nu ar trebui să fie făcută raportarea față de anul anterior, pentru că au crescut și salariile și alte costuri.

Negoiță a mai spus că mâine va avea loc o nouă întâlnire la Ministerul de Finanțe.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a spus că localitățile vor mai avea mai puțini bani, decât înainte, iar acest lucru înseamnă că vor fi blocate investițiile. 

Cei doi edili au precizat că Liviu Dragnea le-a ascultat argumentele, dar le-a spus că nu are atribuții.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri