Ce achiziții fac firmele înființate de Primăria Capitalei

Data publicării:
primaria bucuresti wikipedia

Compania Municipală de Dezvoltare Durabilă București, una din cele 22 de companii municipale înființate de Primăria Capitalei, vrea să cumpere autovehicule și servicii de telecomunicații, în valoare de mai multe sute de mii de lei. O altă firmă din cele 22, Compania Municipală Imobiliară București a anunțat, pe de altă parte, că a închiriat un spațiu de birouri contra a aproximativ 27.000 de euro. 

Potrivit unui anunț de intenție publicată în SEAP, Compania Municipală de Dezvoltare Durabilă București (CMDDB) dorește să cumpere șapte autovehicule, pe care este dispusă să dea 378.991 lei fără TVA.

Un prim autovehicul va fi folosit pentru „deplasarea echipelor de studii în teren, în scopul transportului personalului și al echipamentelor pentru realizarea activităților specifice de inginerie și a studiilor de teren”. Pe acesta, CMDDB estimează că va da circa 62.000 lei.

Alte cinci autoturisme, estimate să coste 222.689 lei, vor fi folosite „în scopul realizării serviciilor de proiectare, asistență tehnică, studii teren, dirigenție de șantier”.

În fine, al șaptelea autovehicul va fi destinat directorului general, iar CMDDB este dispusă să plătească circa 94.000 lei fără TVA.

Tot Compania Municipală de Dezvoltare Durabilă a anunțat, vineri, că intenționează să achiziționeze servicii integrate de comunicații, incluzând furnizarea echipamentelor aferente. Pentru acestea, firma estimează o valoare a contractului cuprinsă între 66.960 euro și 91.476 euro fără TVA.

Compania Municipală de Dezvoltare Durabilă va realiza, potrivit informațiilor furnizate la înființare, studii de oportunitate, fezabilitate și proiecte tehnice pentru obiectivele de investiții ale Capitalei. Compania este condusă de Speranța Cliseru, fost director în Primăria Voluntari, fost prefect de Ilfov și fost consilier al primarului general, Gabriela Firea.

Pe de altă parte, o altă firmă din cele 22 înființate de Primăria Capitalei, Compania Municipală Imobiliară București a anunțat că a închiriat, prin procedura cumpărării directe, un spațiu de birouri. Pe două nivele, totalizând 218 metri pătrați, spațiul este nemobilat, iar în costul chiriei - 2.300 de euro / lună - nu sunt incluse costurile aferente mentenanței aerului condiționat și a curentului electric. Contractul a fost încheiat pe 12 luni.

După cum sugerează și numele, Compania Municipală Imobiliară București are ca scop declarat întreținerea, modernizarea și dezvoltarea fondului locativ.

Achiziții a făcut, recent, și Compania Municipală Managementul Traficului București. Prin negociere directă, a cumpărat atât o licență software, cât și bonuri valorice pentru carburanți. În paralel, prin procedura cumpărării directe, firma a mai cumpărat diverse obiecte de mobilier (scaune, corpuri cu trei sertare și rotile, dulapuri pentru depozitarea de bibliorafturi, cuiere, etc.), dar și diferite alte produse.

Compania are ca scop implementarea unor sisteme moderne pentru fluidizarea traficului în Capitală.

O altă firmă, Compania Municipală Energetică București a cumpărat, prin aceeași procedură, accesorii de birou, servicii de medicina muncii și sprinklere, iar Compania Municipală Pază și Securitate București, echipamente digitale de monitorizare cu GPS, stații portabile digitale și alarme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri